La futura estació de metro de l'Illa Central portarà el nom de Badalona-Pompeu Fabra

L'alcalde Jordi Serra proposarà a la comissió de nomenclàtor municipal que la plaça també porti el nom del filòleg

Després de mesos de debat i diverses propostes de nom sobre la taula, l'estació de metro de l'L2 que s'ubicarà sota l'Illa Central portarà el nom de Badalona-Pompeu Fabra. Així ho va anunciar ahir l'alcalde de Badalona, Jordi Serra (PSC), durant la posada en marxa del pàrquing que s'ubica també sota l'Illa Central. Serra es va felicitar per la decisió de l'ATM d'acceptar la proposta que va fer el mes de setembre en nom d'un ampli col·lectiu d'entitats que reclamaven un reconeixement pel filòleg català, que va viure i desenvolupar bona part de la seva obra a Badalona. «Pompeu Fabra té una entitat per si sol molt potent. Hi ha gent de prop de la ciutat que no coneix que va viure a Badalona on va escriure el Diccionari de la Llengua Catalana. I creiem que és un valor a ensenyar», va explicar Serra, que va titllar de «molt bo» el nom que finalment tindrà la parada.

El reconeixement a la figura del filòleg, però, vol anar més enllà. I és que l'alcalde va avançar que proposarà a la comissió del nomenclàtor municipal que la plaça de 20.000m² que s'urbanitzarà a l'exterior de l'estació de metro porti també el nom de Fabra. «Hi ha una altra qüestió històrica vinculada amb la nova denominació, i és demanar que la plaça es digui Pompeu Fabra», va dir. També va assegurar que es «respectarà» la plaça d'Alcalde Xifré, «ampliant-la i dignificant-la».

Pel que fa a la data d'entrada en funcionament de la prolongació de l'L2 de Pep Ventura al centre de la ciutat, l'alcalde es va limitar a dir que serà «a l'estiu». Tot i això, va dir que les obres estan «molt avançades».

310 places de pàrquing més al centre

El nou aparcament de l'Illa Central ja ha entrat en funcionament. El pàrquing disposa de 310 places –algunes per a cotxes elèctrics– i quatre trasters distribuïts en dues plantes. Amb una superfície de 7.800 m², el nou aparcament té places per a residents i per a rotació i és, segons va destacar Serra, de gran importància estratègica, atès que s'ubica «al rovell de l'ou» de la ciutat, al centre administratiu, comercial i de serveis. «Aquesta és una vella reivindicació del comerç del centre, però també pels mateixos veïns, que són molts. És un pàrquing al servei dels veïns i de l'activitat administrativa que hi ha al centre de la ciutat», va dir. Les places d'aquest aparcament, sumades a les de l'Enginyer Deulofeu i les de Països Catalans, arriben al miler en el darrer període.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.