Les obres de desdoblament de l'N-II als trams de la Selva hauran d'estar acabades el 2014

PSOE i CiU pacten una moció per posar-les a licitació el segon semestre del 2010

El gabinet del ministre de Foment, José Blanco, i el diputat de CiU al Congrés Jordi Xuclà van pactar ahir la moció que es portarà a votació dimarts vinent. El text compromet el govern a incloure els projectes més avançats de l'N-II a les comarques gironines dins el pla extraordinari d'infraestructures que impulsarà el govern central, en col·laboració amb les entitats bancàries i constructores. Tot seguit indica que els trams Caldes-Sils, Sils-Maçanet de la Selva i Maçanet-Tordera s'hauran de posar a licitació el segon semestre d'enguany. Segons el pla, totes les obres que s'hi incloguin s'hauran d'haver acabat el 2014; per tant, aquesta és la data que sembla ja definitiva per al desdoblament de l'N-II a la Selva. Tots els trams es podrien adjudicar conjuntament a una sola empresa, ja que el sistema de finançament serà el del peatge a l'ombra. Finalment, la moció inclou un tercer punt en què el govern es compromet a «impulsar les actuacions en tramitació a la resta de trams entre Girona i la frontera francesa», i que no s'inclouran en el pla.

Xuclà va afirmar ahir que amb la moció «ens hem avançat a la concreció del pla, que no serà fins al mes de maig, i així tanquem un pacte que permetrà desencallar un desdoblament podrit des de fa dos anys». A més, el diputat va afirmar que espera tenir el suport de la resta de grups polítics. D'altra banda, el diputat del grup socialista Juli Fernández també va afirmar ahir que la moció «reforça la voluntat del govern per tirar endavant l'N-II», i que ara el que cal és assolir el màxim consens possible i agilitzar també els trams del nord.

Reacció dels alcaldes

L'anunci de les obres no ha agafat de sorpresa els alcaldes afectats, ja que en l'última reunió amb el subdelegat del govern espanyol, Francesc Francisco-Busquets, se'ls va informar de cap on anaven els trets. L'alcalde de Caldes, Joan Colomer (PIC), va afirmar ahir que de moment és «una mica escèptic» respecte d'aquestes noves promeses. «Fins que no ho vegi no m'ho creuré», va remarcar Colomer, que també va recordar que un cop es reprenguin les obres a Caldes han de durar un any. L'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS-PM), va assenyalar que vol pensar que aquesta serà la bona. «Si no estigués mínimament lligat no ens ho haurien dit», opina. «Vull pensar que aquesta vegada han dit la veritat», va sentenciar Nogué. Per la seva banda, l'alcalde de Maçanet, Alfons Soms (PSC), espera que ara que s'ha fet «aquest primer pas no es trigui a fer el segon». Soms també va remarcar que els alcaldes continuen en el marc d'una estratègia conjunta, i que si s'ha d'estar a l'expectativa o si s'ha d'actuar amb manifestacions, ho faran tots quatre (Caldes, Maçanet, Sils i Vidreres). L'alcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique (PSC), no va voler dir res perquè esperava tenir informació exacta i oficial del tema.


LES FRASES

JORDI XUCLÀ
DIPUTAT DE CIU
«Hem aconseguit desencallar un desdoblament de l'N-II podrit des de fa dos anys, i és una de les coses de les quals em sento més orgullós»
JULI FERNÁNDEZ
DIPUTAT DEL PSOE
«Estem preocupats pel retard, i l'objectiu és sumar esforços entre els partits i arribar al consens perquè es compleixin els terminis»
JOAN COLOMER
ALCALDE DE CALDES
«De moment sóc una mica escèptic. Fins que no ho vegi no m'ho creuré. Les previsions són per a finals d'aquest any o principi del vinent»
MARTÍ NOGUÉ
alcalde de sils
«Hem de confiar-hi, no podem fer res més. Vull pensar que aquest cop han dit la veritat. Si no estigués una mica lligat no ho haurien dit»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.