El pavelló de la ciutat esportiva de Blanes s'inaugurarà al cap de set anys de l'inici de les obres

Serà el setembre i la Generalitat cedirà avui l'obra a l'Ajuntament, que l'equiparà

Sembla que ara sí que serà la bona, i Blanes podrà gaudir, el mes de setembre que ve, d'una de les seves obres més destacades i que més maldecaps ha portat en els últims anys. La Generalitat lliurarà avui mateix el pavelló a l'Ajuntament en una reunió del consell director del consorci de l'Illa de Blanes. Després d'aquest pas, el consistori haurà d'aprovar-ne la recepció en un ple municipal.

Un altre dels últims passos a seguir per posar en funcionament les instal·lacions és comprar material com ara les cistelles, les porteries, els bancs, les xarxes o els seients. Precisament en el pressupost aprovat ahir en el ple municipal hi ha una partida de 900.000 euros per aquesta finalitat. El pavelló de la ciutat esportiva s'inaugurarà, doncs, amb un retard considerable respecte de les previsions que es van fer a l'inici del projecte, molt lligat a la idea de l'Illa Isozaki, que es va posar en marxa el 1998. L'any 2002, l'alcalde d'aleshores, Ramon Ramos (CiU), va arribar a afirmar que la ciutat esportiva, amb dos pavellons, piscina, alberg esportiu i dos camps de futbol de gespa artificial, seria una realitat el 2004. El 12 d'abril del 2003, Artur Mas va col·locar-ne la primera pedra, però llavors les obres es van començar a endarrerir i les dates previstes d'inauguració també es van incomplir.

l'Ajuntament, que ara l'equiparà

L'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU), va qualificar el pressupost de 57.6 milions del 2010 aprovat ahir en el ple de «coherent», ja que «va en la direcció de controlar la despesa». El regidor d'Hisenda, Joan Burjachs (CiU), va assenyalar que el pressupost «es corresponia amb el pla de sanejament amb un full de ruta molt ben pautat». Burjachs fins i tot va assegurar que el 2010 es preveu «un petit superàvit». El 2009 va finalitzar amb un desequilibri d'uns 3 milions, però Burjachs va assenyalar que el motiu és que «s'ha incorporat tot el que es devia», bàsicament de mandats anteriors. Entre les inversions més importants hi ha els 5 milions del projecte de la zona turística de s'Abanell i els 2,5 milions de la compra de la finca dels Padrets, així com els 900.000 euros per equipar la ciutat esportiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.