Tres empreses de vaixells turístics de Blanes no podran amarrar al port aquest estiu a causa de les obres

La Generalitat hi garanteix amarradors per a embarcacions privades i d'esbarjo

L'Associació Catalana d'Activitats Marítimes (ACAM) ha manifestat la seva posició a favor de les empreses Dofi-jet i Charter Costa Brava i al propietari del catamarà Sensation, que es dediquen al transport de viatgers durant l'estiu a la Costa Brava. Joan Navarra, secretari de l'ACAM i un dels tres perjudicats per l'ocupació de la part del port –uns 70 metres– destinada a l'amarratge de les tres embarcacions a la nit, explica que considera de «vital importància i imprescindible» que es facin les obres al port de Blanes, però també es manifesta estranyat que la draga que ha de fer els treballs sota l'aigua s'hagi instal·lat precisament a la zona on amarren les embarcacions que actuen com a negoci i que proporcionen llocs de treball. «Resulta com a mínim sospitós», diu, que, en canvi, es garanteixi que puguin conservar el lloc els centenars d'embarcacions particulars que omplen la resta del port, «quan moltes es limiten a sortir una vegada al mes», mentre que ells ho han de fer «cada dia», puntualitza. De moment, segons explica, l'única resposta que han obtingut de la direcció general de Ports de la Generalitat és l'oferta d'amarrar diàriament o bé a Sant Feliu de Guíxols, dues empreses, i al port maresmenc d'Arenys de Mar, l'altra.

Obres aturades

Els afectats per la decisió de Ports de la Generalitat de no deixar-los amarrar a Blanes aquest estiu consideren que aquesta mesura, a més de perjudicar-los molt, resulta totalment inútil, perquè la draga no podrà treballar aquest estiu, ja que l'Ajuntament de la població cada estiu talla el trànsit rodat a tots els carrers que condueixen al port, la qual cosa impossibilitarà que els camions es puguin desplaçar fins al lloc on hi ha la draga. És per això que ara han sol·licitat a Ports que traslladin la maquinària de la draga a un altre lloc. A les tripulacions de les embarcacions, haver-se de traslladar a Sant Feliu o Arenys els representa més de 20 milles de recorregut diàries i tres o quatre hores més de feina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.