L'aeroport de Lleida connecta amb Menorca i Eivissa però ajorna les rutes amb la Gran Bretanya i Rússia

L'Estat incompleix la promesa de deixar volar fora de l'espai de Schengen a l'estiu

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va acompanyar als responsables d'Air Nostrum en el seu anunci, des de l'aeroport d'Alguaire, dels vols estiuencs que connectaran Lleida amb Menorca i Eivissa. Nadal, però, no va poder fer una celebració completa perquè també va haver de donar males notícies per a l'aeroport lleidatà, el primer que gestiona íntegrament la Generalitat: l'Estat no tindrà a punt aquest estiu el canvi legal que permetrà volar fora de l'espai de Schengen des d'un aeroport com el de Lleida, que no està declarat d'interès general per l'Estat.

El ministre de Foment, José Blanco, s'havia compromès al gener a aprovar en sis mesos el decret que elimina aquestes restriccions. L'aeroport de Lleida té en el turisme de neu britànic i rus, que ara accedeix a les estacions d'esquí del Pirineu occità per l'aeroport de Tolosa, com un dels seus mercats potencials més interessants, però no pot fer-ho.

Tot és a punt, segons Nadal, perquè aquestes connexions siguin possibles. Des del govern català confien que el decret espanyol estigui a punt per a la campanya de Nadal, on hi ha la possibilitat que comencin els primers vols de turisme de neu britànic cap a Lleida-Alguaire.

De moment, Lleida té connexions amb París, Frankfurt, Milà i Palma. Les rutes d'estiu a Eivissa i Menorca es podrien estendre a altres períodes si hi ha demanda, segons va anunciar ahir la companyia. L'acord comercial entre Air Nostrum i l'aeroport de Lleida és a canvi d'una subvenció de 30.000 euros i quatre pàgines de publicitat de Lleida en la revista de la companyia aèria.

Nadal nega les grolleries

El conseller Joaquim Nadal va lamentar ahir que els veïns de la plataforma per la variant de Gerri de la Sal (Pallars Sobirà) considerin que no van rebre un bon tracte per part seva en la reunió mantinguda el 20 d'abril sobre el traçat de la variant. Els veïns asseguren que Nadal va ser groller i els va dir que «no li toquin els ous». Nadal va explicar en declaracions recollides per l'agència ACN que no només els va rebre, quan ningú ho va fer i quan tothom li recomanava que no ho fes, sinó que també es va comprometre a intentar convèncer el Ministeri de Foment perquè s'habiliti una entrada venint de Sort cap a Gerri de la Sal pel nord, tal com demanaven. No totes les seves demandes eren possibles, ha afegit Nadal, i per això es va comprometre a allò que ell considerava «raonable».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.