El PSC afirma que la retallada d'obra pública no afectarà l'N-II, i CiU ho dubta

Les retallades en obres públiques anunciades ahir pel ministre de Foment, José Blanco, no afectaran dues obres cabdals de les comarques gironines, com són el desdoblament de l'N-II i el Tren d'Alta Velocitat (TAV), afirma el diputat del PSC Àlex Sàez. «El ministre m'ha assegurat personalment que la retallada no afectarà l'obra de l'N-II», va assegurar ahir Sàez.

Des de CiU, però, el cas de l'N-II no es veu gens clar. El diputat Jordi Xuclà va considerar que ahir el ministre no es va comprometre «amb cap obra concreta». Xuclà va recordar que l'11 de maig el ministre es va comprometre personalment amb ell que les obres de l'N-II aturades serien unes de les primeres a posar-se a licitació el proper semestre. En canvi, ahir, durant la compareixença pública a la comissió del Congrés, Xuclà va assenyalar que el ministre no va voler contestar sobre l'N-II, tot i les preguntes del diputat Pere Macias (CiU). «No s'ha definit quan se li ha preguntat», va denunciar Xuclà, que també va recordar el compromís per unanimitat del Congrés amb l'N-II del 26 d'abril passat. «És moment de no abaixar la guàrdia», va concloure.

Quant al TAV, Xuclà no creu que quedi afectat per les retallades per dos motius. En primer lloc, perquè la tuneladora Gerunda ja està treballant a la ciutat, i, en segon, perquè l'Estat té interès a fer arribar les mercaderies aquest 2010 a Perpinyà.

EL PERSONATGE

ÀLEX SÀEZ
DIPUTAT DEL PSC
«El ministre m'ha assegurat que la retallada no afectarà l'obra de l'N-II»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.