Infraestructures

EU considera un balafiament col·locar una cúpula de cristall en l'antiga presó Model de València

El coordinador d'EUPV a València, Amadeu Sanchis, afirma que els 92 milions d'euros que la Generalitat ha gastat fins ara en la remodelació de la presó Model «no tenen cap justificació. A més, aquesta remodelació ha suposat un atac directe contra el patrimoni artístic valencià, així com la construcció de quatre torres de formigó que trenquen el paisatge i l'entorn, els quals, igual que la presó, haurien d'haver-se conservat». Per a Sanchis, el fet que ara la Generalitat anuncie que coronarà l'antiga presó amb una cúpula de vidre fa palés com d'allunyada de la realitat econòmica i del respecte al patrimoni ha viscut i viu l'administració autonòmica valenciana.

EU considera que l'Ajuntament de València hauria d'haver fet pressió per mantindre aquest recinte com a part de la història viva de València i haver-lo transformat en un edifici funcional que oferira diferents serveis al veïnat del barri, com ara un llar de jubilats, un centre d'esport públic, una nova biblioteca, així com un centre de reunions per al conjunt del teixit associatiu. Aquestes mesures que van ser demanades per la plataforma Recuperem la Model, i assumides per EU «van ser ignorades per la Generalitat i l'Ajuntament, i a hores d'ara ens trobem que hi ha un monstre arquitectònic que ha malbaratat recursos i es convertirà en un espai restringit a les persones que allí treballen i d'esquena als veïns del barri», vaticina Sanchis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.