Infraestructures

Nadal advoca per un front comú per garantir l'A2 al nord

El conseller va anunciar que entre gener i febrer s'han de reprendre les obres del tram entre Maçanet i Caldes

I que molt aviat es desencallarà el tram entre Tordera i Maçanet

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal va advertir ahir que si no es crea un lobby gironí per pressionar el ministeri de Foment que desdobli el tram nord de la N-II, entre Girona i la Jonquera es corre “un risc extraordinari” que les obres no s'acabin fent. Per a Nadal o ens “hi posem tots i tots remant en la mateixa direcció” o el govern de l'Estat podria aplicar l'anunci que va fer José Blanco quan va fer pública la retallada del seu ministeri, de no considerar prioritari desdoblar carreteres que discorren paral·leles a grans eixos viaris i, en el cas de Girona, seria l'AP-7. El conseller va assegurar que ja ha començat “a rebre escrits de gent que avala la tesi del ministeri de que si hi ha el corredor de l'autopista no cal desdoblar la N-II”.

El conseller, a més, va reconèixer haver-li dit en “reiterades ocasions” al ministre de Foment, que “per molts esforços pressupostaris que faci en d'altres inversions si no es resol el problema simbòlic de la N-II no canviarà la percepció dels gironins entorns l'administració de l'Estat”.

Foment ha inclòs en el pressupost del 2011 una partida per reiniciar les obres del tram sud de la N-II, tram aturat des de fa uns dos anys i que Nadal va qualificar de “vergonya enorme”. El conseller va afirmar que entre gener i febrer s'han de reprendre les obres del tram Maçanet-Caldes: “A través d'un sistema mixt de finançament, vull pensar que molt aviat es desencallarà també el tram Tordera-Maçanet”.

Nadal va fer aquestes declaracions en la inauguració de la Fira de Mostres, que amb gairebé 400 expositors en 50.000 m², espera la visita d'unes 100.000 persones els 5 dies que estarà oberta.

En la inauguració el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé va fer una valoració de l'actual situació econòmica gironina i va assegurar que “sense por a equivocar-nos, podem afirmar que la recessió ha quedat enrere, però que sortim de la crisi molt lentament”. Espadalé va criticar que el creixement econòmic gironí “es frenarà” per culpa dels pressupostos generals de l'Estat i “que les inversions reals previstes a Girona pràcticament es limiten al TAV, que representa el 65% del total”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.