Infraestructures

Indefinició total a dos mesos de l'arribada del TAV a Figueres

data

Ni el prefecte dels Pirineus Orientals ni el subdelegat del govern estatal a Girona donen cap detall sobre la posada en marxa del tren d'alta velocitat

Mantenen que serà abans del 31 de desembre, però no en diuen res més

Falten dos mesos perquè comencin a circular trens TAV entre Figueres i París i encara està tot per concretar. Després que la companyia francesa de ferrocarril SNCF anunciés que la data escollida per a la posada en marxa del servei seria el 12 de desembre d'aquest any, ara ni el govern francès ni l'espanyol volen confirmar ni desmentir si aquesta serà la data, i només parlen del termini previst com “abans de final d'any”.

Ahir mateix, durant el balanç del primer simulacre al túnel del Pertús, ni el subdelegat del govern espanyol a Girona, Francesc Francisco-Busquets, ni el prefecte dels Pirineus Orientals, Jean-François Delage, van voler donar cap detall en aquest sentit. “No podem precisar més perquè no ho sabem”, va assegurar Francesc Francisco-Busquets, que hi va afegir: “La data del 12 de desembre no la va dir cap veu autoritzada”.

La coordinació d'agendes entre alts representants dels governs espanyol i francès podria ser la causa de la falta de concreció en les dates, tenint en compte que el túnel del Pertús encara no ha estat inaugurat. De moment se sap que aquest mes s'han de començar a vendre els bitllets de tren a través de la companyia francesa i que Renfe posarà un tren semidirecte fins a Barcelona per garantir el servei als passatgers des de Figueres fins a la capital catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.