Infraestructures

Noves andanes i un pas inferior a l'estació de trens de Blanes

El projecte de millora preveu ascensors i escales fixes i es reformen les marquesines i l'enllumenat

Les obres de reforma de l'estació de Blanes han començat. Amb un pressupost de 3.173.925,80 euros Adif s'encarrega de la remodelació del pas inferior, la instal·lació d'ascensors i escales fixes i la reforma d'andanes, marquesines i l'enllumenat.

En concret, es construirà un pas inferior que permetrà suprimir els passos a nivell existents i també s'instal·laran ascensors en escales fixes. El pas inferior farà que es reestructurin les vies, la 3 serà la 1 i la 5 passarà a la 7. S'eliminaran les restes de la via 6 i es demoliran les andanes centrals per fer una única andana central. L'andana 4 es perllongarà 200 metres.

A més, es posarà un nou paviment i franges diferenciades amb altres materials a les voreres, s'instal·larà nou enllumenat i es construiran marquesines de 80 metres de llargària a les andanes. Segons l'empresa encarregada de les obres, una part es duran a terme en horari nocturn. Altres remodelacions són: la redistribució de l'espai en l'edifici de viatgers i l'anivellament amb l'andana per permetre un millor accés dels usuaris amb discapacitat. També s'instal·laran grups electrògens, es condicionarà una zona d'aparcament per a persones amb discapacitat, taxis, autobusos i bicicletes i s'instal·laran tanques de tancament del recinte ferroviari.

Les obres també preveuen l'enderrocament del bar de l'estació, obert de des de fa gairebé 50 anys i que ara ja està tancat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.