Infraestructures

BLANES

Semàfors a la carta per regular els embussos

Des d'un centre es controlara el trànsit a través de vint-i-set càmeres

L'Ajuntament de Blanes ha iniciat els treballs per instal·lar 27 càmeres en diferents punts d'aquesta població de la Selva especialment conflictius pel que fa a embussos de trànsit en determinades èpoques, com ara la temporada turística d'estiu. La iniciativa s'integrarà dins un projecte més ambiciós, que consisteix a dotar de fibra òptica diverses dependències municipals, entre les quals hi ha les de la Policia Municipal.

En el cas del trànsit, a través de les càmeres i pel sistema de fibra òptica, els policies des d'una central controlaran en cada moment quina és la situació del trànsit en cada un dels punts estratègics dotats amb vigilància electrònica. Això, a banda de conèixer la situació en directe, els permetrà manipular els semàfors des de la mateixa central per canviar-los de verd a vermell, o allargar la durada de cada color, segons requereixi cada cas.

El nou sistema no preveu, en principi, que tingui utilitats sancionadores, i és preveu que estigui totalment instal·lat el mes de desembre. El cost de dotar amb fibra òptica dependències de l'Ajuntament ha estat de 360.000 euros, inclosos en el pla FEOSL.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.