Infraestructures

infraestructures

La sortida de l'AP-7 a Girona centre estarà el 2012

El Ministeri de Foment aprova la nova sortida a Sant Gregori que permetrà accedir a la capital gironina

El govern estatal també dóna llum verd a l'enllaç de Fornells amb l'autopista

La conversió de l'AP-7 en la via de circumval·lació de Girona pren forma. Així, el Ministeri de Foment fa un pas més en aquesta direcció amb l'aprovació de la sortida de l'autopista a Sant Gregori. Es tracta d'una obra reclamada des de fa anys i que ha de permetre millorar l'accessibilitat al centre de la ciutat aprofitant la gratuïtat de l'autopista. Els càlculs fets per l'empresa Acesa és que aquesta sortida a Sant Gregori pugui estar acabada al principi de l'any 2012.

En el mateix plec, el Ministeri de Foment també anunciava en el BOE del 5 de novembre la construcció del nou enllaç entre l'AP-7 i l'A-2 en el terme municipal de Fornells de la Selva. Aquest projecte havia rebut la crítica de part del territori i l'Ajuntament, així com alguns propietaris, per reclamar que es preveiés un accés directe cap al polígon industrial i el nucli del municipi. L'enllaç d'aquestes dues infraestructures és clau, perquè l'autopista es converteixi en l'autèntica variant de Girona, un cop comprovada la impossibilitat d'augmentar la variant de Sant Daniel i la perillositat que sempre ha tingut.

Acesa també preveu que aquest enllaç entre les dues infraestructures pugui acabar el gener del 2012. De fet, l'empresa preveu que l'enllaç de Fornells i la nova sortida a Sant Gregori es puguin posar en marxa de manera simultània a la finalització del projecte d'ampliació del tram entre Fornells i Vilademuls, que es preveu que passarà a quatre carrils per sentit per assumir el volum de trànsit que tindrà la via en un futur amb els canvis. Acesa garanteix que les obres que es van iniciar l'abril d'aquest any compleixen el termini d'execució, previst en 21 mesos. Amb l'aprovació d'aquestes dues obres de l'AP-7 només quedarà pendent per aprovar-se el projecte constructiu de l'enllaç de Vilademuls. Les obres d'ampliació de l'autopista i les noves sortides suposen una inversió de 350 milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.