Infraestructures

serveis

Més problemes a Renfe per la falta de maquinistes

Els primers trens del dia i l'últim de la nit no van fer els recorreguts previstos, i la gent va haver de viatjar en autocar

Avui hi ha una reunió entre les dues parts per resoldre el conflicte

Els usuaris de Renfe de la línia entre Portbou i Barcelona es van tornar a veure afectats ahir per les conseqüències de l'enfrontament entre la companyia i els maquinistes, ja que es van haver d'anul·lar diversos trajectes programats, ja fos totalment o parcialment. Des de Renfe es creu que els treballadors estan fent una vaga encoberta per demanar millores, mentre que el sindicat assegura que no són prou gent per cobrir tots els serveis. Per avui al matí hi ha prevista una reunió entre les dues parts per intentar resoldre el conflicte i recuperar la normalitat.

En tot cas, els damnificats van ser els viatgers de dos dels trens del matí, tal com va passar la setmana passada, perquè el primer tren que surt de Portbou a les 6.59 no va complir el servei en el tram entre aquesta estació i la de Figueres. El recorregut es va haver de fer en autobús, ja que a partir de Figueres el tren sí que va sortir. També va resultar afectat el tren de mitjana distància de les 7.10 de Figueres, i en aquest cas es va anul·lar tot el trajecte fins a Barcelona, i Renfe va haver de posar a disposició dels viatgers diversos autocars. Només ahir al matí es va cobrir el servei amb dos autobusos a Figueres, un a Flaçà, tres a Girona, un a Sils i un altre a Caldes.

Durant aquesta última setmana, en diverses ocasions també s'ha vist afectat l'últim tren del dia, que en comptes d'arribar a Portbou, només ha arribat fins a Figueres. En aquests casos, Renfe ha cobert el trajecte amb autobusos. Per avui, la situació es podria mantenir fins que no hi hagi un acord.

LA XIFRA

8
autobusos
van circular durant el matí cobrint el recorregut dels trens que no havien sortit.

LA DATA

09.11.10
Dia
en què va començar a haver-hi trens que no circulaven perquè no hi havia maquinistes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.