Infraestructures

infraestructures

Aena no cedeix a la pressió territorial i manté les taxes de l'aeroport de Girona

El Congrés dels Diputats ha desestimat l'esmena per rebaixar-ne l'import

La Generalitat afirma que això no afectarà el conveni amb Ryanair

Al final no ha sigut possible. Les taxes d'Aena per a l'aeroport de Girona per al 2011 es mantindran tal com s'havien previst en el projecte de pressupost de l'Estat. La polèmica va sorgir quan el projecte va situar l'aeroport de Girona en quarta categoria pel que fa a la taxa d'aterratge i en cinquena pel que fa a la de viatgers, quan inicialment s'esperava que hauria quedat enquadrat en el cinquè grup en ambdós casos. Tant la Generalitat com entitats i partits van reclamar que es complís la previsió inicial, però al final no ha estat així ja que el Ministeri de Foment no ha fet cas d'aquesta pressió territorial en el text definitiu del pressupost. CiU havia presentat una esmena en aquest sentit que ha estat rebutjada. Ara només falta el tràmit al Senat per confirmar-ho.

Segons el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, tot i que la rebaixa no és l'esperada, comportarà una retallada de dos milions d'euros en l'import que paga actualment Ryanair a Girona, i asseguren que això no afectarà el nou conveni que s'està negociant amb la companyia. Per la seva banda, el diputat socialista Àlex Sáez ha admès que hauria preferit una rebaixa més gran i que han treballat per aconseguir-ho, però que ha prevalgut el criteri d'Aena, basat en el nombre de viatgers: “Girona ja és un dels aeroports més importants, i la decisió d'Aena ja té lògica”. El diputat de CiU Pere Macias no confia que la situació canviï al Senat, i en culpa també les pressions d'altres companyies: “El positiu és que hem obert un camí, si bé ens hem quedat a la meitat”.

Transavia confirma vols

La companyia holandesa Transavia ha confirmat els vols per a l'estiu que ve repetint les rutes d'aquest any, amb una freqüència diària a Amsterdam i tres de setmanals a Rotterdam, que operarà a partir de l'abril. A l'hivern només vola a Amsterdam.

LA XIFRA

2
milions d'euros,
aproximadament, és el que calcula la Generalitat que s'estalviarà Ryanair amb les noves taxes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.