Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Reforcen una cruïlla de la Diagonal pel túnel del TAV

La construcció d'una pantalla de pilons obliga a tallar el lateral de mar de l'avinguda entre Bruc i Girona

No només edificis protegits pel seu valor arquitectònic com ara la Sagrada Família i la Pedrera es protegiran amb pantalles de pilons pel pas de la tuneladora del tren d'alta velocitat (TAV). L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) construeix també una pantalla de pilons més petits a la cantonada entre l'avinguda Diagonal i el carrer de Provença, per on la tuneladora farà el gir per enfilar aquest darrer carrer fins a l'estació de Sants. Fonts d'Adif expliquen que es faran altres pantalles al davant dels fonaments dels edificis d'habitatges que es consideri necessari, tal com s'ha fet als túnels de l'Hospitalet de Llobregat i Girona. L'organisme assegura que aquesta pantalla també es fa per reforçar encara més la seguretat, tot i que no seria necessari construir-la. La cantonada que es reforçarà és a tocar del pou de manteniment excavat a la cruïlla dels carrers de Provença i el Bruc. La pantalla tindrà pilons subterranis de 17,8 centímetres de diàmetre i 38 metres de fondària, separats l'un de l'altre per mig metre i units entre si per una biga –és el mateix disseny que les pantalles de la Sagrada Família i de la Pedrera, tot i que de dimensions menors.

La construcció d'aquests pilons obliga a tallar el lateral de mar de l'avinguda Diagonal entre els carrers del Bruc i Girona. Els vehicles que baixen per Bruc seran desviats per Rosselló perquè es puguin reincorporar a la calçada central de la Diagonal per Bailèn. Des del carrer del Bruc només es permetrà accedir al lateral de muntanya de la Diagonal. El trànsit del lateral mar de l'avinguda serà desviat cap al centre de la calçada a l'altura del carrer del Bruc. En aquest cas, només es mantindrà un carril de servei per als vehicles que accedeixin als aparcaments de la clínica geriàtrica i de l'edifici afectats pel tall del lateral.

Identificar-se o no per accedir als aparcaments

El carril de servei reservat perquè el personal de la clínica geriàtrica Figarola i els veïns accedeixin als aparcaments subterranis és motiu de contradicció. El gerent de la clínica, Pedro Ayesa, assegura que els conductors s'han d'identificar als operaris d'Adif per poder accedir a l'aparcament, però als portaveus de l'organisme no els consta que es demani la documentació identificativa. Ayesa entén les restriccions i condicionants de l'obra, però afirma que són molestos i que s'afegeixen al soroll que ja fa un any que dura per la construcció del pou de manteniment de la cruïlla de Provença amb Bruc. El pou ja està excavat i la pantalla s'ha deconstruir aviat, abans que passi la tuneladora, que encara no ha arribat fins a l'avinguda Diagonal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.