Infraestructures

infraestructures

Treballs previs per desdoblar l'eix de Cervera a Gurb

El govern va adjudicar a la constructora Cedinsa les obres d'aquest tram de l'eix transversal el mes passat

El Departament de Política Territorial de la Generalitat ha començat els treballs de tala d'arbres i desbrossament dels terraplens i marges de l'eix transversal entre Cervera i Gurb per tal d'iniciar les obres de desdoblament. El govern va adjudicar el mes passat a la constructora Cedinsa les obres per desdoblar el tram de l'eix entre la Segarra i Osona, i s'hi van fer les feines prèvies de topografia i d'implantació de l'obra. El desbrossament i la tala d'arbres iniciada ara és la feina prèvia al drenatge per començar els moviments de terra per desdoblar aquest tram. A l'eix transversal s'hi estan duent a terme diversos treballs des que van començar les obres de desdoblament.

Per una banda, s'ha millorat el ferm a la meitat dels 153 quilòmetres de la C-25, però està previst que en la primera quinzena de desembre, segons el departament, ja s'hagi reformat en tot el recorregut, on s'estan fent restriccions puntuals del trànsit per trams. Des d'ahir i fins dissabte al matí, es tanca el ramal de sortida des de Vic en direcció a Espinelves i Viladrau de l'enllaç del Buc, a la sortida 199. Com a alternativa, els conductors tenen la sortida següent, la 202, a l'enllaç de coll de Revell.

Per l'altra, al tram entre Gurb i Caldes de Malavella, l'eix ja s'està desdoblant. És un tram de 55,4 quilòmetres en què es porta a terme el moviment de terres, la construcció d'estructures, les desbrossades i el desviament de serveis i l'excavació de diversos túnels. La construcció dels dos carrils per calçada en tot el recorregut de la via suposarà una inversió total de 708,3 milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.