Infraestructures

Tortosa

Les obres del pont del tren, al gener

L'alcalde es mostra confiat que ara l'anunci de l'Estat siga “de debò” i no només una “estratègia electoralista”

El Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí ja ha encarregat a l'empresa Tragsa les obres del nou passeig fluvial entre l'eix de l'Ebre i l'antic pont del ferrocarril, amb un pressupost de poc més de 5 milions d'euros. Un projecte molt esperat a Tortosa, ja que el govern de l'Estat havia anunciat les obres fa uns dos anys. Ara, segons va anunciar ahir el ministeri, els treballs podran començar durant el gener del 2011, amb un calendari d'execució de 15 mesos. L'obra permetrà allargar la via verda del Baix Ebre a través del pont del tren i fer-la continuar fins al Delta. De fet, el pont es convertirà en una passarel·la per a vianants i ciclistes, i el nou itinerari quedarà connectat amb el pont del Mil·lenari a través del passeig de Ribera. A més, es protegiran els talussos del passeig, es recuperarà el bosc de ribera i s'ampliaran el mur de protecció de l'Ebre i la barana del tipus Tortosa –la que hi ha davant del mercat–, als dos marges del riu.

El portaveu del PSC i exalcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va afanyar-se ahir a valorar positivament el desbloqueig de les obres, tot reclamant la paternitat del projecte. Això va fer reaccionar l'alcalde, Ferran Bel (CiU), que inicialment no tenia previst valorar l'anunci fet pel ministeri l'últim dia de la campanya. Així, Bel va celebrar que les obres comencin al gener, però va dir: “Vull pensar que aquesta vegada va de debò i que no és una qüestió merament electoralista”. “Ara només cal demanar que les obres s'executin el més ràpid possible, ja que la inversió arriba tard”, va precisar. Bel també va aprofitar per carregar contra Sabaté, tot criticant el seu “silenci clamorós” quan l'obra es trobava encallada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.