Infraestructures

infraestructures

S'accentua la baixada de viatgers a l'aeroport gironí

El novembre va acabar amb un terç menys d'usuaris respecte al mateix mes de l'any passat

Les instal·lacions de Vilobí cauen d'entre els deu aeroports amb més trànsit de l'Estat

Fins ara, l'aeroport de Girona estava aguantant prou bé l'aterratge de Ryanair al Prat des del setembre. Aquell mes el número de viatgers respecte el 2009 va baixar un 10,9%, i a l'octubre només ho va fer un 3,7%. Però el novembre ha estat demolidor, i coincidint amb l'inici de la temporada d'hivern, les xifres d'usuaris han disminuït un 34%. El trànsit va ser en el darrer mes de 209.540 persones, un terç menys que tot just fa un any, mentre que les operacions van caure un 24%, i es van quedar en les 2.403. Això fa que l'aeroport Girona-Costa Brava abandoni després de molt de temps la posició entre els deu aeroports de l'Estat espanyol amb més viatgers, un rànquing en el qual s'havia mantingut sense gaires problemes durant els últims anys. El novembre va baixar set posicions de cop, va passar a ocupar el quinzè lloc i va ser avançat pels aeroports de Bilbao, Tenerife Nord, Fuerteventura i Sevilla.

De fet, l'aeroport gironí és dels pocs que el mes passat va perdre viatgers. Les causes s'han de buscar en el trasllat que Ryanair ha fet d'algunes de les operacions cap a l'aeroport de Barcelona, on hi ha instal·lat la base que l'any passat encara no tenia. Girona ha perdut set rutes respecte a l'hivern passat, i si es mira el total de freqüències setmanals el descens ha estat del 30%. Aquestes xifres lliguen amb el descens de viatgers, on també s'ha de tenir en compte que hi ha moltes rutes duplicades entre Girona i Barcelona.

Pel que fa a l'acumulat anual, per l'aeroport gironí hi han passat fins ara 4,6 milions de viatgers, un 5,9% menys que el 2009. La previsió és, doncs, fregar els 5 milions d'usuaris en acabar l'any, menys que els 5,3 de l'any passat.

LA XIFRA

15
és la posició
que ocupa ara l'aeroport de Girona en el rànquing estatal. Ha baixat set posicions en un mes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.