Infraestructures

Figueres: 44.000 habitants i dues estacions de tren

Les dues estacions coexistiran fins que no es completi la variant (sense calendari) i de la qual no s'ha tancat la negociació

La ciutat de Figueres es converteix en la primera ciutat mitjana de Catalunya que passa a tenir dues estacions de tren d'una mateixa gestió: Adif. La coexistència dels dos equipaments segurament portarà confusió als usuaris, que no sabran a quin espai és millor anar agafar el tren per anar a Barcelona o a Girona. L'alta velocitat a ponent i la convencional, al centre. La coexistència de totes dues es mantindrà molts anys, perquè la unificació dels serveis ferroviaris –convencional i TAV– en una de sola, la de ponent, depèn de molts factors que, en aquests moments, estan molt verds. El primer és que s'ha de fer una tercera estació, dos-cents metres més al sud de la que s'estrena demà i que la substitueixi. La raó perquè no es va fer és perquè els desacords entre Foment i els ajuntaments sobre el punt exacte on s'havia de construir en van frenar la tramitació i no s'hagués pogut tenir feta per ara. Solució: es va optar per tirar endavant la tramitació i donar caràcter de provisional a la que s'ha fet, amb el compromís de Foment de fer la definitiva per finals del 2012, any en què ha d'entrar en servei tota la línia del TAV entre Barcelona i Figueres. Foment, però, ja ha advertit que el context econòmic farà que s'hagi d'anar tirant amb la que s'estrena demà.

Una altra qüestió que fa que la situació de dues estacions s'allargui indefinidament: Fa més d'un any que no es negocia la manera de finançar i concretar els més de vuit quilòmetres de variant del tren convencional que falten per fer. Només hi ha fet des del Pont del Príncep fins a l'estació i encara de manera incompleta. Fins que no s'hagi fet la variant, no es podrà treure la via del centre de Figueres, els dos passos a nivell, ni l'estació vella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.