Infraestructures

Els municipis reclamen que se'ls tingui presents

Els alcaldes del Morell i de Perafort, que fan front comú amb el de la Pobla de Mafumet perquè l'antiga línia Reus-Roda no s'arregli per a mercaderies perilloses, han lamentat la manca d'informació sobre l'estudi informatiu que té en marxa Foment, ja que no n'han rebut cap més notificació des del maig del 2009, fet que els porta a pensar que està “paralitzat”. “Deuen tenir pendent de valorar el risc de la indústria química sobre els nuclis urbans”, indica el morellenc Pere Guinovart. El seu homòleg Joan Martí Pla, de fet, afirma: “Les indústries ja tenen les matèries perilloses dins de casa i ara les volen fer passar pels nostres pobles, així que preferim que, si es rehabilita, sigui per a passatgers”. “Si la indústria és a Tarragona, que les mercaderies surtin per allà, que al final sempre ho carreguem tot als municipis del costat”, desafia. Pla, tot i això, veuria bé la solució de fer subterrània la línia a l'altura de la petroquímica, sempre que es faci el mateix als seus nuclis: “El que calgui per la seguretat de les persones, però també per la dels pobles, i que ens assegurin que queda en òptimes condicions”.

Tot i que no afecta el seu terme, el regidor d'Urbanisme de Tarragona, Xavier Tarrés, també dóna suport a l'opció del govern de compatibilitzar els dos usos: “Aquest tema està estudiadíssim –indica– i la solució que presenta la Generalitat és molt factible, segura i controlada, i crec que és acceptable per tothom”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.