Infraestructures

administració

Cinc municipis gironins obriran oficina electrònica

Santa Coloma de Farners, Olot, Roses, Figueres i Salt formen part d'un projecte d'oficina municipal en xarxa

Els ajuntaments catalans volen que desapareguin les cues de ciutadans dels taulells de les seves oficines per fer qualsevol gestió. Tretze municipis catalans, cinc dels quals de les comarques gironines –Santa Coloma de Farners, Olot, Salt, Figueres i Roses–, formen part del projecte d'administració electrònica que es va iniciar l'any 2009 i que finalitza l'any que ve.

Es tracta d'un apropament dels ajuntaments als ciutadans a través de la xarxa que vagi molt més enllà de la possibilitat de consultar dades o de fer una visita a la pàgina web que tenen actualment tots els ajuntaments de Catalunya. Ara, a través de la Carpeta del Ciutadà, i després d'accedir amb identificació segura amb certificats digitals, cada veí podrà consultar la seva documentació personal relacionada amb el seu ajuntament. I no només podrà consultar dades, sinó fer tota mena de gestions a través de la xarxa, com ara empadronaments, pagaments, inscripcions i matrícules, modificació de dades, sol·licituds de permisos d'obres, certificats o llicències.

Com a pas previ s'ha fet aquest projecte conjunt amb els tretze municipis, ja que fer-ho cada un per la seva banda resultaria inviable. La major part del cost ha anat a càrrec del pla Avanza del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, que hi ha aportat 1.655.504 euros.

La resta ha estat aportada per cadascun dels ajuntaments que han format part del programa. La resta de municipis catalans que s'hi han acollit són Cambrils, Martorell, Martorelles, el Masnou, Montornès, Sant Andreu de la Barca, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, el Vendrell i Vilassar de Dalt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.