Infraestructures

infraestructures

L'Agi i Ryanair firmen avui un principi d'acord per a l'aeroport de Girona

La companyia ja tornava a vendre ahir bitllets per a algunes rutes des de Vilobí

L'acord serà per quatre anys i l'haurà de ratificar el nou govern

Ja es poden comprar bitllets per volar amb Ryanair des de l'aeroport de Girona cap a Glasgow, Bremen i Düsseldorf. La companyia va començar a desbloquejar ahir rutes per a la temporada d'estiu, precisament quan està previst que avui l'Agi –l'ens format per la Generalitat, la Diputació i la Cambra de Comerç– i Ryanair firmin un principi d'acord per mantenir la base a l'aeroport de Girona. Segons va explicar el secretari per a la Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, les negociacions culminaran avui amb la signatura d'una declaració d'intencions, que haurà de ratificar el nou govern de la Generalitat.

De fet, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va avançar ahir la signatura de l'acord, si bé el va situar per la setmana vinent perquè el temporal de neu a Europa havia fet ajornar la trobada. Segons Espadalé, es garantirà la continuïtat de Ryanair a Girona durant quatre anys amb un mínim de 4 milions de passatgers anuals, una xifra “per sota dels 5 milions actuals, però que seran viatgers reals per a la demarcació de Girona”. El que no va concretar va ser la quantitat econòmica que rebrà Ryanair, que demanava 12 milions; tot i això, va dir que no s'arribarà a aquesta xifra però que s'hi aproparà. A més, la rebaixa en les taxes també haurà facilitat un acostament de les posicions. Sobre la Cambra, no va concretar si retiraran l'aportació econòmica per la supressió de les quotes camerals de les empreses. “Com a mínim, el suport moral i tècnic sempre el tindran”, va concloure.

Per a l'estiu, per ara s'ha confirmat una nova ruta de Ryanair des de Girona. L'aeroport de Cochstedt, prop de Magdeburg, va anunciar ahir l'acord amb la companyia per fer-hi quatre rutes, entre les quals hi ha la de Girona. Així s'enllaçarà amb l'estat de Saxònia-Anhalt, a l'antiga Alemanya de l'Est.

LA FRASE

L'aportació no serà la que Ryanair demanava, però ens hi acostarem amb l'estalvi en les taxes
Domènec Espadalé
President de la Cambra de Comerç de Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.