Infraestructures

infraestructures

El sector turístic gironí vol fer una societat per ajudar a promocionar l'aeroport

Les administracions han insistit que cal que col·laborin econòmicament en les ajudes a companyies

L'objectiu del nou ens serà generar recursos

Els organismes que fins ara participen en la promoció de l'aeroport de Girona, gestionant les ajudes econòmiques a les companyies, han insistit en la necessitat que el sector turístic gironí s'impliqui directament en aquestes ajudes com a part més beneficiada. Segons el president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques Gironines, Antoni Escudero, l'any vinent es podria desencallar aquesta entrada. Les diferents organitzacions que agrupen el sector estan treballant per crear una societat conjunta que servirà per generar recursos econòmics propis i destinar-los a la promoció del turisme a les comarques gironines: “Ha de ser un ens potent de promoció de les comarques gironines, gestionat pel sector privat, i els beneficis que obtingués es destinarien en un percentatge molt alt a les ajudes a l'aeroport”, ha dit Escudero.

Tot i que no ha volgut explicar en detall d'on sortiran els diners, ha apuntat que un dels camins que es vol explorar és el de la concessió de negocis i serveis. Per ara, ja han aprovat la formació de l'ens la mateixa Federació d'Hostaleria, Pimec i el Patronat de Turisme, si bé es compta amb una participació d'una vintena d'entitats com ara les Cambres, els càmpings o associacions de comerç. Escudero explica: “A les comarques gironines som microempreses, i aquesta és l'única manera de col·laborar amb l'aeroport per mantenir-hi l'activitat”.

LA FRASE

Ens demanen que ens impliquem en l'aeroport, i aquesta és l'única manera
Antoni Escudero
president de la federació d'hostaleria de les comarques de girona

LA XIFRA

7,5
milions
és el que pagaran les administracions i el sector privat a Ryanair en el nou conveni de l'aeroport de Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.