Infraestructures

Suspenen la circulació a una línia del Trambesòs per una nova bretolada

L'ATM tanca “per seguretat” la línia que passa pel barri de la Mina perquè uns desconeguts van trencar els vidres d'un comboi a pedrades

La circulació de tramvies per la línia T6 del Trambesòs, la que a través del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs connecta l'estació de tren adrianenca amb el barri del Gorg de Badalona, va quedar suspesa ahir a la tarda i no va tornar a funcionar més. La raó: la decisió de l'Autoritat Metropolitana del Transport (ATM) de tancar la circulació en un tram d'aquesta línia perquè, a dos quarts de dues de la tarda, uns brètols van trencar els vidres d'un vagó a pedrades quan el comboi travessava la rambla de la Mina, artèria d'aquest barri adrianenc. Com a conseqüència, el vagó va quedar inservible, però a diferència del que es podria pensar, l'ATM no el va substituir per un de nou per tal de reprendre el servei. Així, al·legant que es volia preservar “la seguretat” dels usuaris i del mateix conductor, l'entitat va donar per clausurat el servei per a la resta de la jornada, en el tram que recorre aquesta rambla i que inclou l'estació de la Mina. D'aquesta manera, els usuaris que a partir de llavors volien agafar el tramvia a l'estació de tren de Sant Adrià per dirigir-se a Badalona, només van poder fer-ho si baixaven a l'estació de Can Llima i es dirigien a peu fins a l'estació de Parc del Besòs, situada a l'inici de la rambla. Aquest mateix trajecte, d'uns 15 minuts a peu, va ser el que, en sentit contrari, van haver de fer els viatgers que es dirigien cap a Sant Adrià.

Plou sobre mullat

De tota manera, la decisió de suspendre el servei que ahir va prendre l'ATM no és pas una novetat. Ens faltarien dits a la mà si volguéssim comptar les vegades que ens hi hem trobat. En efecte, fonts de Tram van indicar que bretolades com les d'ahir –denunciada als Mossos d'Esquadra, ja que tenen una comissaria a pocs metres– “cada vegada passen més sovint”, fins al punt que en un mateix dia s'han hagut de substituir tres vagons per haver estat objecte de destrosses similars. Des de Tram s'assegura que els incidents a la rodalia d'aquesta estació succeeixen des de fa temps, tot i que en els últims sis mesos la conflictivitat s'ha anat accentuant. Així, les mateixes fonts van assegurar ahir que el “protocol” pel qual se suspèn la circulació es continuarà seguint, independentment de l'hora en què es produeixi la propera bretolada.

LA XIFRA

3
vegades va ser necessari substituir un comboi trencat
en un mateix dia, segons l'empresa Tram.

LA DATA

16.06.08
Va entrar en funcionament
aquesta línia del Trambesòs, que uneix Sant Adrià i Badalona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.