Infraestructures

Cambrils lamenta que fins al 2013 no començaran els treballs de la nova estació

L'Ajuntament, que ja havia constatat l'aturada de les obres de la plataforma, retarda un any els nous terminis oficials, segons la programació de Foment

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Cambrils, Dani Pallejà (PSC), era un dels que ahir es mostrava més decebut amb el retard que acumula un projecte que ha de permetre eliminar la via fèrria que ara travessa el centre de la població, i desafectar-lo per al pas del Tramcamp i la implementació d'altres projectes urbanístics. “Millor sortir del silenci en què estàvem, així que és per estar satisfets que s'adjudiqui, però el calendari d'execució acumula un retard molt considerable que lamentem perquè teníem altres previsions, i ha fet anar en orris totes les nostres expectatives”, constatava ahir.

Segons Pallejà, de fet, l'adjudicació no suposarà que les obres de la nova estació de Cambrils, com a mínim, comencin abans del 2013. “L'adjudicació confirma que ho tenen pressupostat tot per als exercicis del 2013, 2014 i 2015, així que el nou calendari significa que no ho tindran acabat fins a principi del 2015, si no és que les empreses avancen els diners als treballadors abans de cobrar-los”. En aquest sentit, el regidor també havia constatat en un ple al novembre que les obres de construcció de la plataforma del corredor a Cambrils, en marxa des de fa anys, estaven pràcticament aturades, una denúncia que ahir matisava. “Les empreses no reten comptes a l'Ajuntament, però allí fa mesos que no hi ha treballat ningú”, fet que s'explica perquè “estaven pendents de si la nova estació s'adjudicava a l'empresa que les feia, Azvi, com ha passat al final”, en un fet que segons ell pot ajudar reprendre les obres més aviat.

El diputat socialista Francesc Vallès admetia ahir: “És cert que les obres s'han alentit en alguns punts i s'ha perdut temps perquè s'ha hagut de repensar tot el mapa d'infraestructures de l'Estat, però el corredor mediterrani no s'ha aturat”, i ho exemplificava amb les obres a ple ritme a l'enllaç amb la línia del TAV a l'alçada de Perafort. A més, recordava que les partides ja estan consignades, ja que “l'Estat no autoritza cap despesa en forma d'adjudicació si no té previst el finançament”.

LA XIFRA

20,116
milions
és la quantitat per la qual s'han adjudicat les obres de la nova estació de Cambrils, a la UTE entre Azvi i Copisa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.