Infraestructures

Blanes obre, finalment, la ciutat esportiva aquest mes

El proper dia 20 es farà l'acte d'inauguració després de nou anys, quan es va posar en marxa el projecte de 7.000 metres quadrats en pistes, que ha tingut un cost de prop de 30 milions d'euros

Una superfície de més de 7.000 metres quadrats, quatre pistes i una capacitat per a més de 4.000 espectadors ja és una realitat a Blanes. El tinent d'alcalde d'Esports, Xavier Oms, va anunciar ahir que la inauguració de la primera fase de l'ambiciós projecte de la ciutat esportiva s'inaugurarà el proper dia 20 de febrer.

Fins ara, les instal·lacions han funcionat a mig gas amb els entrenaments puntuals de sis entitats esportives de la població de la Selva, des de fa uns mesos, i en les properes setmanes s'hi aniran traslladant la resta d'entitats esportives.

Aquest és un dels projectes més importants que ha tirat endavant Blanes. Han fet falta gairebé nou anys perquè, finalment, és materialitzi, i tot plegat ha representat un cost d'uns 30 milions d'euros.

A banda de l'acte d'inauguració, l'Ajuntament ha organitzat tres diades de portes obertes per acostar les instal·lacions als interessats en l'aspecte esportiu, a les empreses de turisme i a tots els veïns. Això es farà els propers dies 11, 12 i 13 de febrer.

Oms ha fet incidit de manera especial en la importància de la nova infraestructura de cara a la desestacionalització del turisme a la població de la costa de la Selva. Segons ell, representa un pas important de cara al turisme de caire familiar que va molt més enllà de l'habitual presència de gent de fora els mesos d'estiu. En aquest sentit, el responsable de l'àrea d'Esports va explicar que mantenen contactes amb entitats turístiques i empresaris dels països nòrdics, França i el Regne Unit, per organitzar estades al nou equipament.

Per a la segona fase resten pendents la construcció d'un camp de futbol i la piscina. A part de la inauguració, la primera competició que tindrà lloc a la ciutat esportiva serà el campionat de la copa del Rei d'hoquei sobre patins, que se celebrarà del 24 al 27 del mes de febrer.

Un dels punts que manen pressa és la concessió del servei de bar, tant per les jornades de portes obertes com pel campionat d'hoquei sobre patins. l'Ajuntament ha fet un anunci de cara als interessats.

LA DATA

20/02/11
Data definitiva per inaugurar un dels espais esportius que vol ser un referent per a l'esport del país.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.