Infraestructures

BADALONA

La construcció dels nous jutjats, sense calendari

La Generalitat assegura que ara per ara el projecte no està aturat però no pot concretar quan s'iniciaran els treballs

Els advocats de Badalona recorden la necessitat de disposar al més aviat possible de l'edifici

Quan la nova consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, va anunciar fa unes setmanes que la situació financera de la Generalitat obligaria a aturar alguns projectes pendents (sense arribar a concretar quins en quedarien afectats), moltes mirades es van desviar cap als futurs jutjats de Badalona, que estan pendents de cristal·litzar al solar de Can Llamas. Ara, el Departament de Justícia assegura que no hi ha cap directriu que indiqui que aquesta actuació no anirà endavant, si bé és cert que no està en condicions de concretar si en el calendari previst hi haurà canvis que retardaran l'actuació. De moment, segons fonts de Justícia, s'estan seguint les passes previstes, com demostra el fet que el passat dilluns 31 de gener es va tancar el termini de presentació de projectes dels professionals que aspiren a posar el seu segell en l'edifici de 16.000 m² que acollirà els futurs jutjats de Badalona. El concurs, per tant, va endavant.

En un principi, aquest equipament havia d'entrar en funcionament l'any 2013 (segons va anunciar l'exconsellera de Justícia, Montserrat Tura, quan es va signar el conveni de cessió del terreny), però tots els sectors implicats donen per fet que la previsió inicial és inassumible. El nou edifici judicial estarà situat a la cantonada entre els carrers de Santa Bàrbara i Ventura Gassol, el lateral de l'autopista, al barri de Coll i Pujol, i compartirà solar amb el futur centre d'El Corte Inglés.

A més d'acollir els jutjats, que a hores d'ara estan repartits en tres dependències de la ciutat, l'equipament tindrà espais destinats a serveis com ara l'atenció a les víctimes de violència de gènere i el seguiment de mesures penals alternatives.

Les notícies sobre l'estat del projecte no tranquil·litzen precisament el col·lectiu d'advocats de Badalona. El nou delegat a la ciutat de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB), Marc Alomà, recorda la necessitat de disposar d'aquest equipament que tenen tots els col·lectius professionals que el fan servir i confia que l'actuació no es retardi gaire. Actualment, Badalona té distribuïdes les tasques judicials en tres edificis.

D'altra banda, l'alcalde de Badalona, Jordi Serra (PSC), va explicar ahir que l'Ajuntament de Badalona no ha rebut cap trucada del nou govern de la Generalitat per comunicar que el projecte dels jutjats queda en suspens. Això no obstant, l'alcalde badaloní creu que aviat es podrà dur a terme una trobada entre les dues administracions per tractar aquest i altres temes.

LA DATA

27.4.2009
És el dia en què l'Ajuntament de Badalona i la Generalitat
van signar el conveni per aixecar els jutjats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.