Infraestructures

infraestructures

L'aeroport de Girona té un terç menys de viatgers

Les instal·lacions de Vilobí van acabar el gener amb més de 189.000 usuaris

L'aeroport Girona-Costa Brava va mantenir durant el mes de gener un descens del nombre de viatgers semblant al viscut el novembre i el desembre, si bé millorant lleugerament. Segons les dades que va fer públiques ahir Aena, el mes passat van passar per les instal·lacions de Vilobí 189.795 passatgers, un 32,5% menys que el mateix mes de l'any passat. Fins ara aquesta temporada d'hivern, l'aeroport havia perdut un 34% de viatgers el novembre i un 40% el desembre. Al gener, el descens s'ha reduït fins a un terç del total de viatgers de l'any passat. Aquesta dada és semblant a la disminució del nombre d'operacions, que amb 2.060 ha caigut un 34,7% respecte de l'any passat.

Aquesta pèrdua de viatgers es deu a la reducció d'operacions que Ryanair va planificar per aquest hivern a l'aeroport de Girona, ja que moltes de les freqüències en ciutats importants com Milà i Brussel·les i alguns destins com Porto i Leeds els va traslladar a l'aeroport de Barcelona. Precisament, les instal·lacions del Prat van augmentar un 20% el nombre de viatgers al gener respecte del gener del 2010 i ja acumula més d'un any consecutiu de creixement, si no es compta el mes d'abril, quan hi va haver el núvol de cendra. L'aeroport de Reus va tenir gairebé 24.000 viatgers, un 23% menys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.