Infraestructures

TORTOSA

Les obres de reforma del parador es tornen a ajornar

La retallada pressupostària de l'Estat fa que la societat Paradores de Turismo no convoque cap concurs d'obra abans de l'estiu

Les obres tenen un pressupost de 10 milions d'euros

Les obres de reforma integral del parador de Tortosa, instal·lat al castell de la Suda, tampoc s'executaran enguany. “Teníem el finançament però no els permisos i ara que tenim tots els permisos es congela el pressupost”, ha explicat el director del parador de Tortosa, Arturo Gutiérrez. La societat estatal Paradores de Turismo no convocarà cap concurs d'obra durant el primer semestre de l'any per la retallada pressupostària de l'Estat. I aquesta decisió afecta de ple les obres del parador de Tortosa, que estava previst començar l'any passat i tenien un pressupost de 10 milions d'euros, un pressupost que no es va utilitzar perquè el projecte de reforma no estava aprovat per la comissió de Patrimoni de les Terres de l'Ebre. Ara, tant el projecte d'edificació com el d'urbanització estan aprovats i Paradores de Turismo té també els corresponents permisos d'obra de l'Ajuntament de Tortosa, que preveia ingressar 48.000 euros en concepte d'impostos. “En el millor dels casos l'obra sortirà a concurs a l'octubre i abans no s'adjudicarà passaran tres mesos, per tant, l'inici d'obra s'allarga fins a principi del 2012”, ha dit Gutiérrez. Amb tot, el director del parador de Tortosa ha volgut deixar clar que no es tracta d'una “cancel·lació” d'obra.

El retard d'aquestes obres arribarà al Senat, ja que el senador de CiU, Joan Maria Roig, preguntarà, en la sessió de control al govern de dimarts que ve, al ministre d'Indústria, Comerç i Turisme, Miguel Sebastián, quan està previst executar les obres de rehabilitació i modernització del parador.

LA FRASE

L'important és que no s'ha cancel·lat l'obra. Paradores executa altres obres a Cadis i Càceres.
Arturo Gutiérrez
DIRECTOR DEL PARADOR DE TURISME DE TORTOSA

LA XIFRA

12
mesos
és el temps que el parador de Tortosa estarà tancat al públic per abordar les obres de reforma.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.