Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

el desdoblament de la C-12 a Tortosa i Roquetes

Roquetes adverteix que no acceptarà canvis en la variant de l'eix de l'Ebre

El delegat de la Generalitat ha donat instruccions perquè els redactors del projecte accepten les al·legacions de Tortosa, que el tripartit va rebutjar

L'Ajuntament de Roquetes rebutjarà amb fermesa qualsevol canvi en el traçat de la variant de l'eix de l'Ebre (C-12) que havia aprovat el govern anterior. El nou executiu de CiU s'ha compromès a atendre les al·legacions al projecte de traçat que havia presentat l'Ajuntament de Tortosa per evitar les afectacions sobre el poble de Vinallop i la urbanització del Canalet, a l'EMD de Jesús. Però l'alcalde roquetenc, Francesc Gas (ERC), avisa que el traçat proposat per Tortosa era “irrealitzable”, ja que convertiria la variant en “una altra carretera, massa allunyada dels nuclis urbans de les dues poblacions”.

En una entrevista a l'ACN, el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, explicava fa uns dies que ja havien donat instruccions als redactors del projecte constructiu, perquè atenguin les al·legacions que van fer arribar, al seu dia, l'Ajuntament tortosí i els veïns afectats pel tram que travessa el Canalet. “Estem treballant per veure si el traçat definitiu pot ser el que ens demanen l'Ajuntament i els afectats”, va anunciar Pallarès. El delegat també va dir que la globalitat del desdoblament de l'eix de l'Ebre és una de les infraestructures pendents al territori que, fins que no estiga redactat el projecte definitiu, no es podrà dir si quedarà afectada per les retallades anunciades pel nou govern català.

“L'Ajuntament de Roquetes ja va fer els deures l'any 2003 amb el pla d'ordenació urbana municipal (POUM), quan vam haver de fer una reserva de terrenys per a la variant”, ha recordat Gas. “Si ara s'accepten les al·legacions de Tortosa, el govern no tindrà en compte tot el treball que vam fer i podrem quedar molt afectats”, ha assenyalat. Així, l'alcalde hi ha volgut afegir que Roquetes defensarà “el primer traçat” que va preveure la direcció general de Carreteres, i ha denunciat un intent per aturar “una obra que és estratègica per a Roquetes, per a Tortosa i per a tot el territori”. “Exigirem al govern que acabi el projecte constructiu i que faci la variant”, ha sentenciat.

LA FRASE

L'autovia ens permet tenir un accés directe al polígon industrial i comercial de l'antiga Lear
Francesc Gas
Alcalde de Roquetes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.