Infraestructures

obra pública

Investiguen desenes de constructores en el cas de les adjudicacions d'obres

Fonts properes indiquen que hi haurà més detencions de manera imminent

Continuen els escorcolls en empreses que hi estarien implicades

Desenes d'empreses són investigades pel cas de presumptes irregularitats en les adjudicacions d'obres públiques a la demarcació de Girona. Fonts properes a la investigació han explicat a aquest diari que s'està reclamant documentació a totes les empreses especialitzades en obra pública, tant gironines com de fora de la demarcació, i no es descarta que hi hagi més detencions de manera imminent.

La sospita és que hi hauria un nucli de constructores que estarien conxorxades per repartir-se les diferents obres que realitzaven les administracions en territori gironí. Presumptament, el que feien era pactar quina obra es quedava cadascuna i la resta presentava pressupostos amb uns preus sobredimensionats, fet que constituiria un delicte de competència deslleial. I per aquest motiu s'estan revisant tots els concursos públics des del 2007.

Les mateixes fonts indiquen que els escorcolls en empreses continuaran en les pròximes hores i que podria haver-hi més imputacions; per tant, el secret de sumari no s'aixecarà a curt termini. Entre les persones ja imputades hi ha el gerent d'obres de l'empresa pública GISA a Girona, Jordi Vergé, i un alt càrrec de Rubau Tarrés, Juan Mozo. També han estat detinguts altres representants d'empreses.

Les administracions, de rebot

La investigació, que realitza la Guàrdia Civil en el cas que instrueix el jutjat número 5 de Barcelona, se centra primordialment en les empreses. I a partir d'aquest possible delicte de competència deslleial, es vol esbrinar si hi havia càrrecs públics que sabien el pacte de preus i feien els ulls grossos. En aquest sentit, només s'ha detingut el gerent d'obres de GISA a Girona. Altres administracions a les quals s'ha demanat informació són l'Ajuntament de Girona i la Diputació. Pel que fa a aquests organismes, no hi ha hagut detencions de càrrecs públics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.