Infraestructures

obra pública

Imputen al president de Rubau Tarrés el cas de les adjudicacions d'obres

Se li atribueixen els delictes de suborn i alteració de preus en concursos i subhastes públiques

La jutgessa el deixa en llibertat sense fiança

El president de la constructora Rubau Tarrés de Verges, Josep Rubau Bosch, és un altre dels implicats en la suposada trama de licitacions irregulars d'obres a la demarcació de Girona. El dirigent d'aquesta empresa va ser requerit el passat dimarts, perquè declarés sobre el cas i, posteriorment, posat en llibertat sense fiança, però amb la imputació dels presumptes delictes de suborn i alteració de preus en concursos i subhastes públiques. Són els mateixos que s'atribueixen a Josep Vergé, gerent d'obres de carreteres de Girona de l'empresa pública GISA, i a Joan Mozo, alt càrrec de Rubau Tarrés. No han estat, però, les úniques detencions –també van passar per la comandància alts càrrecs de Construccions Rubau– i no es descarta que n'hi puguin haver més els propers dies.

Citat per la Guàrdia Civil

Fonts properes al cas han explicat que Josep Rubau hauria d'haver estat detingut la setmana passada, el mateix dia que Mozo i Vergé; però era fora. Així, el dimarts passat va ser citat per la Guàrdia Civil i després va comparèixer davant la jutgessa que instrueix el cas, que en va decretar la llibertat condicional.

Així com Vergé i Mozo, Rubau es va negar a declarar davant la jutgessa com a mesura, segons va dir la setmana passada la defensa dels imputats, per evitar duplicar les tasques judicials, ja que, en estar la causa en secret de sumari, els imputats hauran de tornar a declarar quan s'aixequi el secret.

Competència deslleial

De moment han transcendit pocs noms, però en la suposada trama hi estarien implicades diverses constructores. De fet, hi ha desenes d'empreses que estan sent investigades i se'ls està reclamant informació a totes. El cas l'instrueix el jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona, amb la participació de la Guàrdia Civil i, en paral·lel, de l'Oficina Antifrau de Catalunya. Se sospita que hi hauria un grup d'empreses que estarien conxorxades per repartir-se les obres públiques que s'adjudicaven a la demarcació. Fonts properes han explicat que, presumptament, el que feien era pactar quina obra es quedava cadascuna i la resta presentava pressupostos amb uns preus sobredimensionats, fet que constituiria un delicte de competència deslleial.

La investigació se centra de manera principal en les empreses, però, de retruc, està afectant administracions com l'Ajuntament de Girona o la Diputació per tal d'esbrinar si hi havia càrrecs públics que coneixien aquesta mala pràctica i feien els ulls grossos. En aquest sentit, només s'ha detingut del gerent d'obres de GISA a Girona.

LA DATA

2-03-2011
Rubau
és requerit per la Guàrdia Civil i es presenta voluntàriament. Després compareix davant la jutgessa.

LA XIFRA

3
noms d'imputats en la trama han transcendit. El cas es troba sota secret de sumari.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.