Infraestructures

infraestructures

El govern veu complicat que es pugui fer la ruta de Spanair entre Girona i Madrid

El govern de la Generalitat veu molt complicat que es pugui dur a terme la proposta de Spanair de fer la ruta entre Girona i Madrid perquè considera que, per resultar rendible, requeriria subvencions que ara es consideren injustificades. El secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, va parlar dissabte passat amb un directiu de la companyia aèria i li va assegurar que hi havia molt poques possibilitats que s'acabés fent la ruta, segons van confirmar a aquest diari fonts del sector aeri. Spanair ja va oferir aquesta ruta des de Girona els anys 2007 i 2008.

La proposta de Spanair es va plantejar després de l'anunci de la companyia irlandesa Ryanair d'eliminar divuit rutes de l'aeroport de Girona. El motiu és que el nou govern català no ha ratificat el principi d'acord al qual es va arribar amb l'executiu anterior sobre el nou conveni. Des de llavors, la Generalitat ha mantingut negociacions amb altres companyies, com ara Spanair. Aquesta, però, va descartar ocupar el lloc de Ryanair i després va fer l'oferiment del vol Girona-Madrid, que finalment tampoc no es durà a terme.

La Generalitat considera que l'aposta ha de ser un canvi de model aeroportuari, perquè actualment Aena es beneficia dels esforços de la Generalitat i de les institucions gironines, que promocionen l'aeroport. La proposta del govern català cercaria que el gestor aeroportuari participés també en la promoció de les instal·lacions de Vilobí. La Generalitat creu que, amb el procés de privatització d'Aena i la gestió individualitzada del Prat, Girona encara pot arribar a una situació pitjor si continua amb el gestor actual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.