Infraestructures

infraestructures

Retrets entre CiU i el PSC per la falta d'acord amb Ryanair a l'aeroport

El PSC acusa el govern d'haver jugat amb foc i l'insta a signar el preacord amb la companyia

Recoder respon que no havien guardat cap partida econòmica

La polèmica arran de la falta d'acord entre el nou govern i Ryanair per al seu futur a l'aeroport de Girona va arribar ahir al Parlament. El PSC va presentar una interpel·lació al govern sobre la situació de l'aeroport i l'estat de les negociacions amb Ryanair. El diputat socialista Roberto Labandera va acusar el govern d'escudar-se en la falta de competències sobre l'aeroport per no fer cap política de promoció de vols: “L'aeroport de Girona ha funcionat molt bé amb els acords que feia el govern, i tot i que el moment és difícil, han jugat amb foc”. Labandera va recordar que el 2003, amb l'arribada del govern presidit per Pasqual Maragall, “va passar el mateix que ara, però el govern va complir l'acord i va trobar els diners”, i va insistir que els diputats de CiU Josep Rull i Oriol Pujol havien donat el vistiplau a la declaració d'intencions firmada per Manel Nadal.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va afirmar que no coincidia amb el “to dramàtic” del PSC, i que el govern era conscient de la importància econòmica i estratègica de l'aeroport per a les comarques gironines. Recoder va defensar que el model aeroportuari d'Aena és el que ha permès que Ryanair pugui desplaçar viatgers de l'aeroport de Girona cap al de Barcelona: “Reconec que hi han fet moltes inversions, però al final sembla que els fem de comercials”. Respecte a la retallada de rutes de la companyia irlandesa, el conseller va recordar que el conveni actual està en vigor fins al 31 de desembre d'aquest any. “Una altra cosa era el preacord, que estava vinculat a trobar el finançament necessari. Però on són els diners per pagar-lo? Nosaltres no els hem trobat en cap partida”, va dir. Finalment, va afirmar que la rebaixa de taxes que ha tingut aquest any Girona “no és suficient perquè pugui competir amb l'aeroport del Prat”.

Les converses amb Ryanair no estan tancades, i hem d'insistir en el traspàs de l'aeroport
Lluís Recoder
conseller de territori i sostenibilitat
No s'entén que l'acord no s'hagi signat, s'han perdut 1.700 llocs de treball i 300 milions d'euros
Roberto Labandera
diputat del psc al parlament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.