Infraestructures

infraestructures

El Congrés insta Foment a licitar “immediatament” les obres de l'N-II a la Selva

Tots els grups aproven per unanimitat una proposició de CiU que denuncia els incompliments

Es marca el 2015 com a data final per desdoblar tota la via

El Congrés va tornar a posar de manifest els constants incompliments amb el desdoblament de l'N-II a les comarques gironines. La comissió de Foment va aprovar amb el suport de tots els grups una proposició no de llei en què es recorda el que havia aprovat el ple del Congrés l'abril de l'any passat. En aquella moció, que també va tirar endavant per unanimitat, s'instava el govern a accelerar el desdoblament de l'N-II, i se'l requeria que licités els treballs entre Caldes de Malavella i Tordera abans d'acabar el 2010. Des d'aleshores, i tot i que el ministre havia reafirmat aquest calendari, no hi ha hagut cap avanç. Al contrari, les últimes informacions indicaven que les restriccions pressupostàries afectarien un altre cop el ritme de tramitació de les obres. Tot plegat, amb l'agreujant de l'augment de la sinistralitat, que s'ha fet palès als trams que han quedat empantanegats, entre Caldes i Maçanet, i de Medinyà a Orriols al nord.

Data final del 2015

CiU va presentar ahir la proposició no de llei, amb esmenes de CiU i el PSC per actualitzar el text a les darreres novetats. Al final del text només es va canviar el punt en què s'afirmava “el Congrés dels Diputats lamenta i deplora l'incompliment de la moció aprovada el 27 d'abril del 2010”, que es va substituir per un “recorda”.

D'aquesta manera es va aconseguir la unanimitat per instar el govern a “licitar, immediatament, les obres dels trams entre Caldes i Tordera”, i també a impulsar les actuacions en la resta de trams de manera que el desdoblament sigui total el 2015: “En cap cas es descartarà el desdoblament de l'N-II entre Girona i la frontera francesa”, es finalitza.

Reacció positiva

Tots els grups van reaccionar de manera positiva a l'acord. Jordi Xuclà, de CiU, va afirmar que “any rere any Girona continua mantenint un rècord negatiu de demarcació amb menys quilòmetres d'autovia”, i va afirmar que l'objectiu ara és complir la prioritat amb l'N-II. A més, va anunciar que preguntaran directament al ministre sobre aquest tema. Àlex Sáez, del PSC, va afirmar que el més important era la unió de tots els grups, perquè “això fa que l'acord tingui molta força per exigir a Foment que compleixi el que deia que l'A-2 és una prioritat”. El diputat d'ERC Francesc Canet creu que la bona predisposició del PSOE fa tenir esperances, “perquè seria molt gros que el ministeri s'acabés rient del que li mana el Congrés”.

El fet que el PSOE hi hagi votat a favor obre possibilitats que compleixin l'acord
Francesc Canet
diputat d'erc
És important que hihagi consens en aquests grans temes, així tenim més força
Àlex Sáez
diputat del psc
Bona part del valor del text és que també s'hi inclou la part nord fins a la Jonquera
Jordi Xuclà
diputat de ciu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.