Infraestructures

infraestructures

Recoder diu que l'aeroport de Girona ha de recuperar els cinc milions de viatgers

El conseller considera que l'Estat ha de col·laborar en l'especialització del Prat i Girona

Es mostra segur d'arribar a un acord amb Ryanair

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va apostar ahir perquè l'aeroport de Girona recuperi els cinc milions de viatgers, i es va marcar aquesta xifra com a objectiu, tot i admetre que “costarà”. Recoder, que va ser a Figueres en la inauguració del parc de les Aigües, va explicar després de l'acte que les negociacions amb Ryanair “s'han de tractar amb delicadesa, pel mateix tarannà de la companyia”. Consultat sobre l'estat de les negociacions, es va mostrar convençut que s'arribarà a un acord entre la companyia aèria i el govern català. Però com ja va afirmar dimecres passat al Parlament, el conseller va recordar que actualment encara hi ha un conveni vigent que acaba el 31 de desembre, i que és a partir d'aquest text que s'ha de negociar, independentment del preacord entre Ryanair i l'antic govern.

Recoder creu que el desacord viscut amb Ryanair a Girona “s'ha reforçat perquè Aena els ha obert la porta al Prat”, i va reclamar a l'Estat que col·labori en l'objectiu que tant el Prat com Girona estiguin especialitzats en vols diferents. Pel que fa a les negociacions amb Spanair, va dir que ara mateix aquesta companyia no és l'única opció per portar nous vols a Girona.

LA FRASE

Segur que arribarem a un acord amb Ryanair, però també amb altres companyies
Lluís Recoder
conseller de territori i sostenibilitat

Inauguren un parc a Figueres

El conseller va ser ahir a Figueres per a la inauguració oficial del parc de les Aigües, el nou pulmó verd de la ciutat entre l'Horta d'en Capellera, el Cendrassos i la Barceloneta. De fet, l'alcalde, Santi Vila, va destacar ahir que la nova zona verda queda a cinc minuts del centre de la ciutat, i que forma part d'una “actuació urbanística que serveix per relligar la ciutat i integrar dins la ciutat barris que eren vistos com a perifèrics”. El parc s'ha fet en una antiga zona d'hortes, d'on s'han respectat elements patrimonials i naturals preexistents. A més, està previst edificar-hi al voltant de nou-cents habitatges, bona part dels quals protegits, i forma part d'un projecte que es va iniciar el 2005 i que s'ha desenvolupat amb l'Incasòl. També s'hi ha fet una escola, el CEIP Parc de les Aigües, ja en funcionament. Recoder i Vila van instar els veïns a utilitzar el parc i respectar i mantenir l'entorn.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.