Infraestructures

MONTCADA I REIXAC

Tallaran la via si a l'abril no hi ha el projecte de l'R2 subterrània

PRESSUPOST La plataforma Tracte Just vol que Foment inclogui el primer dels cinc trams de l'obra en els comptes del 2012 DIPUTATS L'11 d'abril convoca els partits amb representació al Congrés i decidirà les accions reivindicatives

La plataforma espera la reunió de la comissió de seguiment

La plataforma Tracte Just, Soterrament Total de Montcada, ha passat a l'acció per assegurar que es compleixi el compromís del Ministeri de Foment d'enllestir aquest 2011 el projecte executiu del primer dels cinc trams en què s'ha dividit l'obra. A través d'una moció que es portarà al ple del 31 de març, el col·lectiu demana a Foment que aprovi aquest projecte abans del 30 d'abril per facilitar-ne la inclusió als pressupostos del 2012. En cas contrari, es podrien tornar a tallar les vies del tren a més d'altres accions reivindicatives.

El portaveu de la plataforma, Jaume Relat, explica que d'aquí a un mes “hi ha d'haver fets” de Foment perquè la plataforma “no tolerarà cap demora injustificada”. Si el projecte està fet, Relat està convençut que hi haurà una partida en els pressupostos del 2012 per al tram comprès entre el quilòmetre 1,4 –a la sortida de Barcelona– i el 2,7 –a l'alçada de l'antiga Valentine–. En cas contrari, la plataforma pensa passar a l'acció amb talls a les vies del tren, “no un dia puntual, sinó diàriament, durant quinze dies” i també amb “tancades dins l'ajuntament”, explica Relat.

Paral·lelament a la moció, la plataforma ha tornat a convocar –l'11 d'abril– els polítics dels partits catalans amb representació al Congrés dels Diputats perquè expliquin la feina feta des que van venir a Montcada, el 4 d'octubre de l'any passat, i exposin quin serà el seu pla de treball per aconseguir el finançament d'aquesta obra llargament reivindicada.

La trobada també servirà d'assemblea perquè els integrants de la plataforma plantegin quines accions caldrà fer si Foment incompleix l'últim calendari fixat.

Relat també està pendent que es constitueixi formalment la comissió de seguiment de les obres –formada per Foment,
la Generalitat, l'Ajuntament i la plataforma–, tal com es va acordar durant la reunió que els veïns i el consistori van mantenir amb Foment l'octubre passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.