Infraestructures

MONTCADA I REIXAC

L'Ajuntament creu que l'obra del TAV va provocar les esquerdes

ATURADA Adif diu que les vibracions no són de la tuneladora perquè fa cinc mesos que està aturada “PROBLEMA GROS” Els veïns sospiten que hi ha hagut un “problema gros” amb les capes freàtiques i l'empresa ho nega

Els veïns volen visitar l'interior del túnel per saber què passa

Després de les queixes dels veïns de dos edificis del barri de Can Sant Joan de Montcada en què alertaven a primers de març que hi havia esquerdes als pisos com a conseqüència de les obres del TAV, el consistori ha fet saber a Adif que els tècnics municipals entenen que hi pot haver relació entre les vibracions produïdes per les obres i el que expliquen els veïns.

Després que el consistori demanés a Adif que fes les comprovacions oportunes –amb els mitjans d'auscultació instal·lats abans de les obres–, per determinar si els treballs al túnel han tingut alguna incidència en els edificis, la conclusió de l'ens ferroviari és que “els moviments detectats no poden causar cap perill als edificis ni causar-hi desperfectes”. Entre els arguments que dóna Adif hi ha el fet que la tuneladora fa cinc mesos que està aturada perquè s'estan fent treballs de manteniment per assegurar-ne la seguretat. En el decurs d'una reunió amb l'Ajuntament, els veïns de Can Sant Joan van dir que sospiten que aquesta inactivitat és “perquè hi ha un problema gros” amb les capes freàtiques on s'ubica el barri, però Adif ho nega i diu que l'obra té “les màximes garanties de seguretat”. El president de l'associació de veïns, José Luis Conejero, ha sol·licitat “fer una visita al túnel per veure què hi ha i estar tranquils”.

L'Ajuntament ha demanat a Adif que analitzi les vibracions que pot produir la maquinària que s'està utilitzant. Si es demostrés que finalment hi ha relació, Adif s'ha compromès a reparar els desperfectes. Tot i això, l'administrador d'infraestructures ferroviàries ha assegurat al consistori que “els edificis no corren perill”.

D'altra banda, l'Ajuntament de Montcada i Adif han signat un conveni pel qual l'ens ferroviari farà un aparcament per a 100 cotxes i 20 motos a Can Sant Joan, i crearà una pantalla vegetal a l'entorn de l'estació de Montcada-Bifurcació. L'acord compensa el trasllat d'instal·lacions d'Adif que abans estaven a Sant Andreu Comtal, a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.