Infraestructures

torredembarra / altafulla

Demanen a Adif millores a les estacions

La Pdf.camp farà un viatge d'Altafulla a Torredembarra per denunciar-ne l'estat

La plataforma en defensa del ferrocarril al Camp de Tarragona (Pdf.camp) farà dissabte al matí un viatge reivindicatiu entre Altafulla i Torredembarra per denunciar el mal estat de totes dues estacions, i reclamar-hi una millor intermodalitat amb l'autobús. Els portaveus, Carles Montejano i Xavier Bermejo, que aquests dies es reuniran amb els dos alcaldes per mirar d'implicar-los, denunciaven ahir que “ni les condicions ni les freqüències s'adiuen amb la demanda”. Quant a l'estació d'Altafulla, lamenten que “no hi ha lavabos, horaris ni servei al públic, i és un simple baixador” en què “deixen de parar deu dels trenta trens diaris a Barcelona”. A més, suggereixen que “hi arribi la línia de bus de Tarragona que ara para a Ferran, perquè així podria agafar també usuaris de la Móra”.

A Torredembarra, les queixes són per la “falta de pàrquing a la vora i la poca freqüència de bus”. A més, recorden que l'estació “fa vint anys que és provisional”; per això reclamen a Adif que, “si convé, en faci una de nova; ara és perillosa perquè hi passa la via a tocar, quan de fet hi ha molt de terreny desaprofitat al voltant”. Ells proposen reordenar-lo per guanyar-hi aparcament, també per a bicis, i millorar accessos.

L'entitat està satisfeta de les millores en marxa a l'estació de Tarragona i el pas a nivell de la plaça dels Carros, que “ja tocaven”, si bé reclama una marquesina provisional mentre durin les obres per evitar molèsties als usuaris quan plou. En canvi, sobre l'estudi del corredor mediterrani que ha presentat l'Estat, lamenten que “els darrers anys s'ha deixat perdre el transport de mercaderies per ferrocarril, i ara a veure qui ho paga”. L'ens insistirà que l'antiga línia Reus-Roda també es recuperi per a passatgers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.