Infraestructures

infraestructures

Els alcaldes de la Selva estan disposats a anar als tribunals per l'N-II

El Consell Comarcal de la Selva ha iniciat consultes amb advocats per la possibilitat de demanar responsabilitats civils i penals per l'estat d'aquesta via

El Consell Comarcal de la Selva ha dit prou, i està disposat a anar als tribunals per l'aturada de les obres de l'N-II al tram que afecta la comarca. Actualment, estan en contacte amb advocats per estudiar possibles responsabilitats en l'administració estatal, el Ministeri de Foment, tant pel que fa a l'alt índex de sinistralitat que es produeix en una via tan transitada, com pel possible impacte mediambiental que causen unes obres a mig fer.

Segons explica el president del Consell Comarcal de la Selva, Jordi Gironès, només els falta el mínim indici de responsabilitats civils i penals del Ministeri de Foment, per la situació en què es troba la carretera, per iniciar accions via judicial.

De fet, les accions de protesta a peu de carretera com la que van dur a terme alcaldes, diputats, veïns i càrrecs administratius el passat dia 13 de març no han servit per res, i des del Ministeri de Foment, ni tan sols han donat cap resposta. “Ara, ja només ens queda la via judicial per reclamar que es reprenguin les obres”, explica Gironès.

Tot i que són conscients que els temps no acompanyen a la demanda d'inversions, des de la Selva es considera que el desdoblament de l'N-II és absolutament necessari. La via, especialment al tram de la Selva, absorbeix tot el volum de trànsit cap a la Costa Brava, cap a l'aeroport de Vilobí d'Onyar i cap a una de les zones més industrialitzades de la demarcació de Girona. Una carretera on es produeixen accidents molt sovint, on la prostitució a l'aire lliure hi és present des del matí fins que es fa fosc i on els embussos adquireixen dimensions colossals.

Foment no ha complert la promesa que va fer l'any 2010 de reprendre les obres aturades a principis del 2011. No sols no s'han reprès, sinó que ara per ara encara no hi ha cap calendari, anunci, ni possibilitat que les obres de desdoblament s'acabin.

Ni tan sols ha estat atesa la petició que l'A-7 sigui gratuïta al tram de la Selva, com a alternativa mentre les obres continuen aturades.

LA DATA

2010
Any
en què es va anunciar que les obres de l'N-II a la Selva es reprendrien de seguida. Ara, tot es manté igual.

Pintades a peu de carretera

“Aquesta carretera ens crea desafecció”, es pot llegir en un mur de l'N-II, pocs quilòmetres abans de les Menorquines. És una de les pintades amb què la gent del territori vol cridar l'atenció sobre el vergonyós estat d'una carretera que es mereix un tracte de primer ordre. I és que més clar no es pot dir. El missatge es troba, precisament, a la gasolinera que hi ha abans del trencant de Caldes de Malavella i d'Hostalric, on els embussos són més presents. Per arribar-hi cal passar per sota ponts a mig construir, vies que no duen enlloc i esplanades inútils, i per on se suposa, fa molt temps, que havia de passar la carretera desdoblada. Davant la pintada, dues prostitutes intenten atraure els conductors, assegudes en cadires de plàstic i parlant pel mòbil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.