Infraestructures

transports

La ruta Girona-Madrid continua sense solució a una setmana de l'últim vol

L'opció de Spanair és cada vegada més remota i la Generalitat no descarta que Ryanair l'acabi mantenint

JAT Airways comença la ruta amb Belgrad

Dimarts, tot just d'aquí a una setmana, sortiran els últims avions de Ryanair entre Girona i Madrid. A partir de l'endemà ja no hi haurà la possibilitat de volar en ruta regular entre aquests dos aeroports. Després de les retallades anunciades per Ryanair a mitjan febrer a Girona arran de la manca d'acord amb el nou govern català, no ha sigut possible trobar cap alternativa a la companyia irlandesa per oferir aquesta ruta. L'opció que Spanair havia posat sobre la taula perd cada vegada més força, si bé encara no es descarta del tot per cap de les dues bandes. Fonts de Spanair han afirmat que a aquestes alçades és molt difícil materialitzar el vol a Girona, encara que continua depenent en bona part del fet que Ryanair no ofereixi la ruta. Per part de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, tampoc es descarta l'opció de Spanair, si bé no s'està treballant en aquesta hipòtesi. De fet, fins i tot no es descarta que Ryanair acabi mantenint la ruta. Pel que fa a les negociacions entre el govern i la companyia irlandesa, fonts de la conselleria afirmen que es mantenen, però que a hores d'ara no hi ha perspectives d'arribar a un acord imminent.

Temporada d'estiu

D'altra banda, a partir de la setmana vinent Ryanair deixarà d'operar altres rutes a causa del desacord amb la Generalitat. A part de Madrid, són els vols amb Londres Gatwick, Estocolm Vasteras, Oslo Torp, Aarhus i Kaunas.

LA DATA

03-05-11
és l'últim dia
en què hi haurà vols des de l'aeroport de Girona cap a Madrid. Seran tres freqüències de Ryanair.

LA XIFRA

54
destinacions
són les que tindrà l'aeroport de Girona aquest estiu, segons va fer públic Aena.

JAT Airways, la companyia nacional sèrbia

Dissabte JAT Airways va començar a operar en ruta regular a l'aeroport de Girona, en la ruta amb Belgrad. Ara un vol setmanal d'anada i tornada els dissabtes, però a l'estiu també volarà els dimarts. Els preus volten els 190 euros. JAT és la companyia nacional sèrbia i té una flota de 17 avions amb base a Belgrad, on connecta amb altres ciutats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.