Infraestructures

infraestructures

L'Estat posarà a licitació aviat el tram de l'N-II de Caldes a Sils

El Consell de Ministres aprovarà avui iniciar el procés per reprendre les obres

Si tot va com està previst, abans d'acabar l'any ja haurien d'haver començat a treballar-hi les màquines

Bona notícia, també per inesperada, referent al desdoblament de l'N-II a les comarques gironines. El Consell de Ministres aprovarà avui posar a licitació el tram entre Caldes de Malavella i Sils, un dels que van quedar aturats ara farà dos anys. De fet, és el tram on els treballs estaven més avançats, i per tant és el que durant tot aquest temps ha representat més perillositat per als conductors, amb carrils estrets i cruïlles molt transitades. Segons va explicar ahir el diputat del PSC Àlex Sáez, el Ministeri de Foment posarà a licitació avui tres carreteres, entre les quals hi haurà aquest tram de la futura A-2: “Això és una bona notícia col·lectiva per a les comarques gironines, i que permet veure com el ministre Blanco compleix el compromís que l'A-2 seria la primera licitació que es faria quan es tornessin a encarregar carreteres”.

De fet, l'anunci és sorprenent perquè el mateix ministre havia reconegut fa poques setmanes –el 22 de març– que no hi havia diners per a aquesta obra, que no hi podia destinar cap partida pressupostària i que les prioritats eren sobretot el ferrocarril. En un mes, però, sembla que la situació ha canviat, perquè per reprendre aquest tram el ministeri descarta comptar amb finançament privat i assumirà el cost total de les obres, que aniran a càrrec del pressupost de l'Estat i costaran uns 33 milions. Si tot va com està previst, les màquines podrien tornar a començar a treballar en aquest tram en un termini d'entre cinc i set mesos, segons ha explicat Sáez. El diputat socialista ha afegit: “Hi hem insistit molt i el ministre ha entès que és una infraestructura bàsica no només per a Girona, si no per a tot l'Estat. En un moment en què tot són retallades, és una bona notícia que l'Estat inverteixi a la demarcació”.

LA FRASE

És una bona notícia col·lectiva per a Girona i ara que tot són retallades és bo que Foment inverteixi
Àlex Sáez
diputat del psc al congrés

LA XIFRA

33
milions d'euros
és l'import amb què es posarà a licitació la represa de les obres de desdoblament en aquest tram.

LA DATA

07.2009
Es van haver d'aturar els treballs al tram entre Sils i Caldes per la fallida d'una de les constructores encarregades de les obres.

Els alcaldes, tips, van protestar fa un mes i mig

El 12 de març els alcaldes de la Selva, amb el suport de representants d'altres institucions, es van manifestar a peu de carretera per reclamar que es reprenguessin les obres.

Fa un any just que el Congrés va aprovar accelerar els tràmits

Fa tot just un any, el 27 d'abril del 2010, el Congrés dels Diputats va aprovar per unanimitat una moció de CiU acordada amb el govern espanyol en què es proposava accelerar els tràmits del desdoblament de l'N-II. Segons aquell text, durant el segon semestre de l'any passat s'haurien d'haver posat a licitació tots els trams de l'N-II de la Selva, entre Caldes i Tordera. A més, es marcava com a termini per acabar tots els treballs el 2014.

Sense notícies de la resta de trams pendents

Per ara, queden ajornats la resta de trams pendents de l'N-II, com el de Sils a Maçanet, que també està començat, i el de Maçanet a Tordera. Tampoc hi ha novetats del tram de Medinyà a Orriols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.