Infraestructures

Infraestructures

El TAV en va fent via

La construcció del TAV entre Sarrià de Ter i Figueres està en diferents fases en funció del tram, però es treballa perquè estigui tot enllestit el 2012

Les obres van de nord a sud, i l'estesa de vies i balast ha arribat ja fins a Pontós

Els túnels d'aquest recorregut estan en fase molt avançada, i els viaductes ja s'han acabat

El 2012 és a tocar. En un any i mig s'acaba l'últim termini perquè els trens d'alta velocitat puguin travessar les comarques gironines. La proximitat d'aquesta data permet contemplar com van avançant, paral·lelament, cada un dels trams en obres. Entre Figueres i Borrassà, on coincideixen les vies del TAV i la de la variant amb ample ibèric i internacional, una màquina va anivellant la via i controlant que tots els paràmetres siguin correctes. Només hi falta fer les canalitzacions i posar el cable de la catenària. Més avall, a Santa Llogaia d'Àlguema, hi ha la primera zona d'apilonament de balast –els altres dos són a Pontós i Palol de Revardit–, des d'on les màquines se n'aprovisionen per anar-lo posant sobre la plataforma i també un cop s'han posat les vies i la travessa. Una perfiladora va anivellant després el balast perquè quedi en la posició correcta.

Les vies estan muntades ja fins a Pontós, en 13 quilòmetres. L'operació d'estesa és ràpida: un comboi les carrega a Sant Feliu de Buixalleu, va fins a Figueres pel tercer rail i allà agafa la línia del TAV per col·locar-les. Després, un equip especialitzat d'unes vint persones les colla a les travesses. A partir del viaducte sobre el Fluvià a Bàscara –que està ja gairebé a punt per fer-hi aquestes obres–, el relleu es complica i proliferen els túnels, que ocupen una tercera part dels 12,7 quilòmetres de TAV entre Sarrià i Figueres. Precisament el túnel de Sarrià és el més endarrerit, tot i que està gairebé acabat. A la resta, en pocs mesos ja hi haurà la via construïda.

270
metres
són els que es col·loquen cada vegada que s'estén la via. S'estén en deu minuts, i el procés es repeteix dos cops per setmana.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.