La gratuïtat de la C-32 durant una triatló indigna els partidaris del trasllat de l'N-II al Maresme

L'Ajuntament de Calella i el Consell Comarcal van pagar els 32.000 euros que Acesa va exigir per aixecar les barreres

«En canvi a nosaltres ens multen quan tallem només un tram de la carretera per fer una reivindicació pacífica», va denunciar Rafael Anguera, de la plataforma Camí Ral de Premià de Mar. Una seixantena de membres d'aquesta entitat van aprofitar ahir la celebració de la Challenge Barcelona-Maresme per manifestar-se a la plaça de Can Manent d'aquesta població per reclamar el trasllat de la carretera i la gratuïtat de l'autopista.

Des de dos quarts de sis de la matinada i fins a les dues del migdia, un total de 120 voluntaris i voluntàries, amb 30 vehicles de les agrupacions de defensa forestal (ADF) del Maresme, amb el suport de les del Vallès Oriental i la Selva, es van encarregar de repartir uns tiquets especials amb els quals els conductors que havien estat desviats de l'N-II podien passar per l'autopista sense pagar peatge. Això va ser així gràcies als 35.000 euros que l'Ajuntament de Calella –població que va acollir els participants durant tot el dia– i el Consell Comarcal del Maresme van abonar a Acesa en concepte de compensació. Rafael Anguera considera una «paradoxa» que les administracions comarcals hagin aportat diners per fer possible aquesta gratuïtat –encara que fos per unes hores–, per un esdeveniment puntual quan, a parer seu, el que s'hauria de fer és treballar a fons perquè la C-32 fos gratuïta sempre. «Tampoc hauria costat res que tots els dorsals dels participants portessin un distintiu de la coordinadora de plataformes per tal de mostrar a tot el món la nostra reivindicació», va afegir. Més de dos mil atletes d'arreu del món van participar en la prova (més informació a El 9).

Tall reivindicatiu

El portaveu de la plataforma premianenca, que integra, junt amb les entitats de Vilassar de Mar i El Masnou, la Coordinadora de les Plataformes No N-II al Maresme, va recordar que el proper 5 de juliol farà quaranta anys de la implantació del peatge a l'autopista en aquesta comarca. Per aquest dia s'ha organitzat una xocolatada popular, davant del peatge mateix, per commemorar l'efemèride. Serà el preludi del macrotall simultani de la carretera N-II, l'autopista i, fins i tot, la via del tren que la plataforma vol dur a terme aquell mateix dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.