Infraestructures

El núvol de cendra remet, però afecta un vol a Vilobí

La ruta afectada va ser la de Bremen, i hi va haver alguns retards

Per avui no es preveuen més afectacions

El núvol de cendra va afectar ahir sobretot el nord d'Alemanya, i es van haver de suspendre els vols dels aeroports d'Hamburg, Berlín i Bremen. Això va afectar tan sols un vol previst a l'aeroport de Girona, el que l'havia de connectar amb Bremen. L'avió havia d'aterrar a Vilobí a dos quarts de nou del matí, i s'havia d'enlairar un altre cop cap a la ciutat alemanya a les nou. A part, hi va haver retards en algunes rutes, com per exemple la de Liverpool i la de Memmingen, que van acumular una hora i tres quarts d'hora de retard, respectivament. En total, es van haver de cancel·lar 450 vols que havien de passar per aquests aeroports, i al final el núvol no va afectar parts d'Escandinàvia, com s'havia previst inicialment.

Segons l'última actualització d'ahir a la tarda de l'evolució del núvol, les autoritats europees compten que avui tots els aeroports podran funcionar amb normalitat. De fet, esperaven que aquesta nit passada ja s'hagués dissipat el núvol. A més, el volcà Grimsvoetn ja ha deixat d'expulsar cendra.

Operacions a Londres

Per tant, si el volcà no recupera l'activitat entre avui i demà, sembla que no hi haurà problemes per operar els vols previstos a Londres per a la final del Barça a Wembley. Segons va informar ahir Aena, en total hi haurà catorze freqüències de Ryanair entre Girona i Londres entre demà i diumenge, més el vol xàrter de l'agència oficial del club.

Vaga a partir del 15 de juny

El comitè d'empresa de Lesma va anunciar ahir una vaga indefinida a partir del 15 de juny, i que consistirà en aturades parcials. Les aturades seran els dimecres, divendres, dissabtes, diumenges i dilluns, entre dos quarts de nou del matí i les cinc de la tarda i de nou a onze de la nit. Lesma Handling y Otro UTE SL és l'empresa encarregada del que s'anomena “handling”, i que consisteix en serveis com ara l'atenció als viatgers o la facturació de maletes. Tal com van anunciar els sindicats la setmana passada, la reducció de vols a l'aeroport ha comportat una precarietat en les condicions laborals, i ja van advertir que, si no se solucionava, emprendrien una vaga. En concret, el comitè d'empresa denuncia decisions unilaterals com retallades en la jornada laboral, la modificació del règim de descansos o l'incompliment d'acords subscrits. A més, lamenten que l'empresa no informi ni de quant de temps duraran les mesures, i també que es descartin mesures com un ERO temporal. Per això, i davant la manca de diàleg, aniran a la vaga si no hi ha cap canvi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.