Infraestructures

cabrils

Apuntalen el centre cívic La Fàbrica pel risc que se'n desplomi la coberta

Un equip tècnic avalua els motius del desplaçament d'una façana

Les activitats municipals es recol·loquen en altres equipaments provisionalment

El principal espai cobert d'activitat pública de Cabrils, el centre cívic La Fàbrica, és tancat des de dimecres per problemes estructurals. Segons fonts municipals, una de les façanes, concretament la que dóna a l'aparcament de Can Botella, s'ha desplaçat uns mil·límetres i ha fet que algunes bigues de la coberta, que són de fusta, s'esquerdin. Per evitar riscos, el govern municipal ha decidit tancar de manera provisional el centre cívic en espera de conèixer l'informe tècnic, que s'ha d'enllestir en un termini breu de temps. De moment s'ha apuntalat una part de l'Espai Joves i també s'ha assegurat la sala de les cortines, que normalment s'utilitza per desar-hi el mobiliari. La biblioteca, que es troba en el pis inferior de l'equipament continua en funcionament perquè, segons explica l'alcaldessa, Lina Morales (CiU), “no hi ha risc per a les persones”.

“Fins que no disposem de l'estudi tècnic no podem dir quant de temps serà tancat l'equipament”, afirma Morales, que carrega contra l'anterior equip de govern. “No s'ha fet un bon manteniment de l'estructura i ara en trobem les conseqüències”, lamenta. Segons explica, també han trobat que les bigues de la coberta, que són de fusta, tenen tèrmits. “No podem mirar cap a una altra banda; hem d'actuar”, diu.

Recol·locació d'urgència

Els serveis tècnics de la regidoria de Cultura han treballat aquests dies per evitar que el tancament de La Fàbrica suposi greus perjudicis per als vilatans. Així, han aconseguit recol·locar en altres espais activitats com ara el country, les sevillanes, el teatre jove, el ioga i les activitats físiques. Els espais alternatius són La Concòrdia, el Mas Maria i el nou hotel d'entitats.

D'altra banda, el govern local valora ara traslladar el festival de balls urbans que es preveia per a la setmana vinent. Un dels possibles llocs seria l'aparcament públic que hi ha davant de La Concòrdia, al costat de La Fàbrica.

LA FRASE

No podem mirar cap a una altra banda; cal actuar, encara que això suposi tancar el centre cívic
Lina Morales
alcaldessa de cabrils

LA XIFRA

22
anys
fa de l'obertura de La Fàbrica com a centre cívic de Cabrils.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.