Infraestructures

infraestructures

El govern ofereix a Ryanair un terreny per fer-hi un hotel

La Generalitat va fer arribar ahir una proposta a la companyia aèria que afavoreixi el seu arrelament al territori

També se li oferiran més diners si porta més de dos milions de viatgers

El govern de la Generalitat va presentar ahir una proposta a la companyia aèria Ryanair que millora el preacord que ja existia. Tot i que les xifres base són les mateixes (la Generalitat aportaria 7,5 milions d'euros si la companyia supera els dos milions d'arribades a l'aeroport de Girona, i una contraprestació per a reducció de les taxes de fins a 4 milions d'euros), el govern està disposat a fer un escalat per pagar més diners si el nombre de passatgers que la companyia porti a Girona se situa per damunt dels dos milions previstos. A més, el govern inclou en la proposta, que tindria una durada de cinc anys fins al 2016 inclòs, una nova premissa que vol afavorir l'arrelament de Ryanair al territori. En concret la Generalitat ofereix drets sobre un terreny proper a l'aeroport a fi que la companyia hi pugui construir i gestionar un hotel. Li ofereix també col·laborar en la creació d'un centre de formació de tripulants de cabina i la construcció d'un hangar. La finalitat, segons el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, “és que la companyia arreli a Girona i que l'aeroport gironí es converteixi en una base operativa important per a Ryanair”. Pel que fa a les taxes, el govern garanteix que si l'aeroport és traspassat a la Generalitat, rebaixarà en 4 milions les taxes. En el cas que el traspàs no es faci, es compromet a negociar amb l'ens gestor per aconseguir aquesta rebaixa. Font va remarcar que aquesta proposta “no és cap ultimàtum, sinó la conseqüència de conèixer ja amb més exactitud quina és la situació de les finances de la Generalitat i saber fins on podem arribar”.

La Diputació donarà més

Tot i que el director general de Transports i Mobilitat no va voler detallar quina aportació farà cada administració, sí que va dir que la Diputació gironina hi aportaria el doble que hi aportava fins ara, i que el futur alcalde de Girona, Carles Puigdemont, s'ha compromès també a col·laborar-hi. Pel que fa a la reducció del nombre de visitants que arribaran a l'aeroport aquest estiu, a causa de la retallada en els vols que ha fet la companyia, Font va dir que se'n parlarà, “però després”, i va admetre que les converses “no seran fàcils per a ningú”.

LA XIFRA

3,8
milions d'euros
aportava, segons el contracte vigent, el govern si la companyia tenia 5 milions de passatgers.

LA XIFRA

7,5
milions d'euros
rebrà Ryanair si arriben fins a dos milions de passatges, ampliables si vénen més visitants.

LA XIFRA

4
milions d'euros
és la contraprestació que el govern ofereix per compensar les taxes que Ryanair paga actualment.

L'empresa no operarà a Reus a partir de novembre

Ryanair hauria decidit no operar des de Reus a partir del 29 d'octubre. Tot i que fonts oficials de Ryanair no volen confirmar ni desmentir aquest punt, sembla que la decisió estaria presa, i per tant deixaria Reus sense vols a partir de la tardor. Fa un parell de setmanes ja es va suspendre la connexió amb Eivissa, estrenada tot just un mes i mig abans. La companyia, a més, es planteja suprimir “entre vuitanta i noranta vols més” aquest estiu a Reus, per estalviar-se costos arran de la pujada del preu del petroli. La baixa ocupació dels avions, per sota dels índexs de Girona i Barcelona, hauria portat la companyia a reconsiderar la seva estratègia al Camp de Tarragona. Pel que fa a la pròxima temporada estival, tot i que els resultats milloren considerablement respecte a la resta de l'any, no és segur que Ryanair reobri les rutes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.