Infraestructures

castelldefels

un any de la tràgica revetlla de sant joan

Uns 40 agents impediran que la gent salti a les vies

La passarel·la que creua les vies per la part superior continuarà tancada i només s'obrirà en cas excepcional

134 mossos i policies locals vigilaran el litoral entre Gavà Mar i el port Ginesta

Serà difícil que es repeteixi la tragèdia que va tenyir de sang les vies de l'estació de Platja de Castelldefels, quan un tren Alaris va atropellar una multitud que travessava les vies i va matar 12 persones. Un cordó de 17 agents de Renfe i 20 Mossos –aquests últims en cas que siguin necessaris– impedirà que la gent salti a les vies per sortir del baixador. Els Mossos, l'Ajuntament de Castelldefels i Renfe han dissenyat un dispositiu que començarà a les sis de la tarda de demà i acabarà a les nou del matí del dia de Sant Joan i que tindrà l'estació com un dels punts prioritaris. Per impedir imprudències, els vigilants es col·locaran al llarg de l'andana per assenyalar als passatgers provinents de Barcelona el pas subterrani per on han de sortir de l'estació. Serà, en principi, l'únic punt de sortida, ja que el pont per on històricament es travessaven les vies està inutilitzat des d'abans de la passada revetlla per la remodelació del baixador de Renfe.

El tancament del pont va ser un dels punts polèmics arran de l'atropellament, ja que molts passatgers van afirmar que es van sentir desconcertats pel cadenat que barrava el pas i que no coneixien el nou pas. “La passarel·la es pot obrir per circumstàncies excepcionals, però per seguretat és millor que els vigilants guiïn el flux de gent per l'andana. Com més obertures, més variables d'inseguretat”, va explicar el sotsinspector de la policia local, Domingo López. La comissària de la regió metropolitana sud dels Mossos, Cristina Manresa, va assenyalar al seu torn que el nombre de mossos a l'estació serà el mateix de l'any passat i que faran controls aleatoris per interceptar estupefaents i objectes perillosos. També va assegurar que l'estació estarà tancada com és habitual i que “els vigilants senyalitzaran la sortida com s'hauria d'haver fet l'any passat”.

Renfe destinarà en total 40 agents de seguretat a les estacions costaneres, dels quals 17 es concentraran a Platja de Castelldefels entre les 10 de la nit i la 1 de la matinada. La resta del temps també hi haurà vigilància, tot i que menys. Pel que fa als cossos policials, a la costa entre Gavà Mar i el port Ginesta hi haurà un total de 134 agents, entre mossos i policies locals –al Baix Llobregat i el Garraf hi haurà un total de 300 mossos–. Segons l'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, el dispositiu a la ciutat no respon a la tragèdia de l'any passat sinó a “les més de 150.000 persones que vindran a la platja”.

LA XIFRA

134
agents
del Mossos i de les policies locals vigilaran les platges entre Gavà Mar i el port Ginesta.

LA FRASE

Els vigilants senyalitzaran la zona de sortida com s'hauria d'haver fet l'any passat
Cristina Manresa
Comissària de la regió policial metropolitana sud dels Mossos

Missa i ofrena floral en record de les víctimes

R.M.B.

Les famílies de les víctimes oferiran una missa en record dels difunts demà al matí a l'església de Santa Maria, al centre de Castelldefels. A continuació faran una ofrena floral al baixador.

Un servei de megafonia a la platja avisarà de la sortida dels trens

R.M.B.

Com a novetat s'avisarà per megafonia els assistents a la platja de la sortida dels trens amb l'objectiu que la tornada a Barcelona sigui al més esglaonada possible. Renfe habilitarà 7.000 places més i quatre trens extraordinaris. Un sortirà de l'estació de França a les 23.42. Dos més començaran el recorregut a Vilanova a les 5.18 i a Sant Vicenç de Calders a les 5.30. A més, l'ordinari de Sant Vicenç s'aturarà a Platja de Castelldefels a les 6.36.

Set punts de control amb el Club Nàutic com a punt de coordinació

R.M.B.

L'estació de Platja de Castelldefels serà un dels set punts de control que s'han establert a la ciutat per vetllar pel correcte desenvolupament de la revetlla. L'actuació dels policies, bombers, ambulàncies i membres de protecció civil es coordinarà des del Club Nàutic, a peu de platja. El dispositiu policial, amb agents de paisà, lluitarà contra furts i robatoris i tractarà d'evitar baralles i aldarulls. També es reforçaran els controls d'alcoholèmia i drogues.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.