Infraestructures

infraestructures

ICV vol que part de l'acord amb Ryanair el pagui el sector privat

Boada creu que els empresaris també hi han d'aportar

Diu que “ells en són els màxims beneficiats”

El diputat d'ICV Joan Boada va lamentar ahir que el sector privat no s'hagi implicat econòmicament en el conveni que negocien la Generalitat i la companyia Ryanair. Boada va concretar que el sector de l'hostaleria, “que és qui més benefici treu de l'arribada de turistes”, hi hauria de fer una “generosa” aportació. Va lamentar també que la Cambra de Comerç hagi retirat l'aportació que feia fins no fa gaire. El diputat creu que el govern ha fet “un ridícul espantós” en haver aturat la proposta que el tripartit havia fet a la companyia aèria i a la qual, dilluns, el govern de CiU va donar el vistiplau.

Per altra banda, Boada va presentar el detall de la quarantena d'esmenes als pressupostos de la Generalitat, específiques per a les comarques gironines, que ICV ha presentat. Entre aquestes esmenes hi ha una partida de 10 milions d'euros que voldrien destinar aquest any a la construcció de l'hospital Josep Trueta de Girona. En ensenyament demanen la construcció de tres centres escolars (a Campdevànol, Vall-llobrega i Blanes) que són, segons Boada, els que el tripartit “tenia més avançats”, i va recordar que el de Vall-llobrega “està fins i tot licitat i adjudicat”. Les inversions proposades per ICV específicament per a la demarcació de Girona pugen a uns 50 milions d'euros. Boada va dir que es podrien finançar amb l'impost de successions que el govern recentment ha eliminat, i impostos a les grans fortunes, a l'activitat financera especulativa o a les nuclears. El diputat va xifrar aquests ingressos addicionals en 2.000 milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.