Infraestructures

infraestructures

La Cambra reclama més presència a l'aeroport

La Cambra de Comerç de Girona vol entrar en el comitè aeroportuari

La Cambra de Comerç de Girona vol expressar la seva opinió proposant unes esmenes legislatives al projecte de reial decret que és actualment en discussió al Congrés dels Diputats per a la creació dels comitès de coordinació aeroportuària i que n'ha de regular el seu funcionament. Aquestes esmenes formen part de la campanya de defensa del paper del territori en la gestió de l'aeroport de Vilobí d'Onyar.

És un altre pas, després de l'acte que va tenir lloc el dia 5 de juny passat per defensar l'aeroport gironí i al qual hi van assistir unes 400 persones i 82 entitats es van adherir al manifest que s'hi va llegir. Dins la mateixa lluita, el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona, Domènec Espadalé, i el president de la Fundació Cercle d'Infraestructures, Pere Macias, han convocat un acte per al divendres vinent al Cercle d'Infraestructures de Girona que consistirà en una xerrada, i un col·loqui a continuació, a càrrec del secretari d'Estat d'Infraestructures del govern de l'Estat espanyol, Isaías Tobías, que parlarà sobre el model d'aeroport més competitiu. L'acte començarà una mica abans de les nou del matí, i queda clar que s'hi debatrà el futur i la viabilitat de l'aeroport de Girona i les retallades que ha anunciat Ryanair.

Pel que fa a les esmenes, la Cambra demana que en aplicació de la llei bàsica aprovada l'any 1993 se'ls reconegui la funció d'entitat pública i administrativa per assessorar les administracions públiques en els temes que afecten el desenvolupament del comerç, la indústria i la navegació.També es demana que el futur projecte de reial decret contempli la intervenció de totes les cambres en cadascuna de les comissions que afectin els interessos territorials. També es demana que s'intensifiqui la relació entre el govern de l'Estat i les comunitats autònomes pel que fa als aeroports.

Finalment, una tercera esmena que proposa la Cambra és la d'establir i clarificar la coordinació amb els diferents comitès de rutes a nivell local i territorial per a cadascun dels aeroports del mateix territori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.